Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Verwijder de bladeren van het gazon in de herfst

Gazonbemesting 15 oktober 2021 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Lees hoe je het beste de bladeren kan verwijderen van je gazon:

 

Er zijn verschillende manieren, welke voor jou het beste is lees je hier.

Als de eerste nachtvorsten zich aandoen, zullen de bladeren van de bomen vallen. Ook het gazon ligt dan bezaait met blad van bomen en struiken. Onder de dikke laag bladeren zal het grasplantje verstikt raken en geel worden van kleur, dit kun je voorkomen en het gazon sterker de winter periode in laten gaan door het blad weldegelijk te verwijderen van het gazon.

Tip: voor de vogels, egels en andere dieren is het fijn om beschutting te vinden in de bladeren, stop de bladeren in de border of tussen de beplanting voor bescherming voor de planten en dieren, verwijder de bladeren in het voorjaar definitief na het winterse weer.

1. De gazon hark is uitermate geschikt als je een wat kleinere tuin hebt of als je lokaal wat blad moet verwijderen.

2. Een bladblazer is een snelle manier om blad te verwijderen in een grotere tuin. Door het blad in borders en onder struiken te blazen krijgen ze een tweede functie. Ze vormen een isolerende laag waar de vaste planten en dieren baat bij hebben deze winter!

3. Een grasmaaier heeft een sterke zuigkracht en versnippert het blad, het is wel belangrijk om te maaien met de opvang bak zodat het versnipperde blad niet op het gazon achterblijft.

Tip: juist in het najaar kun je je gazon extra goed verzorgen.