pH-waarde onderhouden met kalk

Er  kan nog zoveel bemest worden, maar als de pH van de bodem niet in orde is, is de toestand van de bodem niet optimaal. Om te beginnen bepaalt de pH-waarde voor een groot deel hoe de voedingselementen die in de grond zitten zich gedragen. Bij een bepaalde zuurgraad gaan sommige elementen verbindingen aan, waardoor ze niet meer opneembaar zijn voor de plantenwortels. De elementen zitten dus nog wel in de grond, maar zijn niet meer beschikbaar voor de gewassen. Dat leidt tot gebrekverschijnselen.

 

Verhoog de pH met OpMaat Kalk

OpMaat Kalk is een 100% natuurlijke en CO2 neutrale kalk. De kalk is gemaakt uit een restproduct van de Nederlandse waterwin-industrie, waardoor het een duurzame oplossing is. OpMaat Kalk heeft een langdurige werking. De harde en stuifvrije microkorrel zorgt voor een mooi strooibeeld en heeft een neutrale kleur. Samen met de toegevoegde micro-organismen zorgt de kalk voor een verbetering van de zuurgraad en de bodemstructuur.

Omdat OpMaat Kalk alleen oplost bij een te lage pH is overdoseren niet mogelijk en heeft daarom een lange bufferende werking.

Productspecificaties

Toepassing:
OpMaat Kalk kan het gehele jaar door gebruikt worden. De frequentie en duur van de toepassing is afhankelijk van de bodemgesteldheid.
Voorkom morsen op een harde, vlakke ondergrond, een overmaat aan korrels kan door de ronde vorm uitglijden veroorzaken.

Verpakking:
20kg

Formulering:
Microkorrel

Dosering:
5 - 20 kg/100 m2, afhankelijk van de pH-waarde.

Neutraliserende waarde:
50

Samenstelling:
Kalkmeststof
Calciumcarbonaat (CaCO₃) waarin bacteriën zijn gemengd;

Bacteriën:
(Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram.

 

Lees meer

ECOstyle OpMaat Kalk100% natuurlijke en CO2 neutrale kalk

80200501

€ 14,95

2 tot 5 werkdagen
EcoStyle
Organische bodemverbeteraar , Minerale meststof voor gazon
20 kg is voor 400 m2