Barenbrug Mow Saver 15 kg Robot en Mulch

Minder maaibeurten
Een groene grasmat in een park, plantsoen of berm is hét aanzicht van een landschap. Achter de frisgroene aanblik van een strakke grasmat zit echter veel inspanning. Inspanning die sterk verminderd kan worden door Barenbrugs nieuwe revolutionaire concept dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in het openbaar groen. Met Mow Saver laat Barenbrug er geen gras meer over groeien, minder maaien is de toekomst! 
Het lijkt een utopie voor eigenaars van openbaar groen en hun terreinbeheerders om het onderhoud aan hun grasmat te beperken. Echter blijkt dit nu toch mogelijk. Mow Saver is laag-blijvend gras met een snelle vestiging. Dit betekent automatisch minder biomassa (maaisel), waardoor het tot maarliefst 35% minder vaak gemaaid hoeft te worden. Minder maaien heeft zowel economische als ecologische voordelen. Het bespaart manuren, brandstof en kosten voor de afvoer van maaisel. Niet alleen tijdens klimatologisch minder gunstige omstandigheden, maar ook gedurende de groeimaanden is Mow Saver een lage groeier. Metingen op de proefvelden van Barenbrug laten zien dat het gras van Mow Saver 14 dagen na het maaien 30 % korter is dan de standaard. Terwijl bij een standaard mengsel gedurende het groeiseizoen ruim 20 keer moet worden gemaaid, kan bij Mow Saver worden volstaan met circa 13 maaibeurten. 

Minder maaisel is minder afvoer
Minder vaak maaien van traag groeiend gras heeft ook een direct effect op de hoeveelheid maaisel die wordt geproduceerd. Praktijkproeven van Barenbrug laten zien dat Mow Saver als gazon- of parkgras in vergelijking met een standaard mengsel op jaarbasis 50 % minder bladmassa vormt. Wat niet wordt geproduceerd, hoeft ook niet te worden afgevoerd! Omdat de behoefte om wekelijks te maaien ook weg is, kunt u volstaan met 65 % van het aantal gangbare maaibeurten (een reductie van 35%).

Snelle vestiging
Mow Saver vestigt zich snel, maar heeft in vergelijking met andere grassen de bijzondere eigenschap dat het na de vestiging kort blijft waar alle andere grassen doorgroeien en lengte maken. Dankzij de snelle kieming en vestiging maakt Mow Saver na het inzaaien op het veld dus snel een dichte groene grasmat. Zo’n egaal bedekt ‘tapijt’ is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt er ook voor dat onkruiden geen kans krijgen. De grasmat is schoon, zodat er geen herbiciden hoeven te worden ingezet tegen onkruiden.

Ideaal voor robotmaaiers
Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulched. Piek producties van maaisel en afvoer behoren tot het verleden.

Ideale gras om te mulchen
Door je gras te mulchen bedek je de bodem met een laagje organisch materiaal. Hierdoor verbeter je de bodemkwaliteit, bescherm je de grond tegen weersomstandigheden, voeg je organisch materiaal en voedingsstoffen toe aan de bodem en voorkom je onkruid. Bij te hoog gras wordt er een te grote hoeveelheid mulch over de bodem gelegd waardoor het gras verstikt en de mulch een waterafstotende laag wordt. Omdat Mow Saver een lage biomassa productie heeft zal er nooit te veel mulch ontstaan waardoor Mow Saver bij uitstek geschikt is voor mulchmaaien.

LMT - Less Mowing Technology
Tijdens meerjarige proeven op meerdere locaties zijn de kwekers van Barenbrug er in geslaagd om sterke nieuwe rassen te ontwikkelen die in staat zijn om in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen. Omdat deze rassen ook worden gekenmerkt door een laag groeipatroon én een mooie grasmat, passen ze perfect in wat Barenbrug de Less Mowing Technology (LMT) noemt. 

Green Earth label - voor duurzaam onderhoud
Barenbrug wil niet alleen een voortrekker zijn op het gebied van verbetering van grassen, Barenbrug wil met zijn ontwikkelingen ook een bijdrage leveren aan een Groen Aarde waartoekomstige generaties ook kunnen recreëren en sporten. Om dit gestalte te geven is het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien.

Samenstelling Grassoorten: 25% Engels raaigras Barsignum, 25% Veldbeemdgras Barhelene, 15% Gewoon roodzwenkgras Bardiva, 35% Roodzwenkgras met fijne uitlopers Barjessica

GraszaadXL

Lees meer

Barenbrug Mow Saver 15 kg Robot en Mulch

Barenbrug Mowsaver, Robot en Mulch: Nieuw! Uniek minder maaien concept. 

✓ Speciaal voor robotmaaiers  ✓ Minder maaien bespaart tijd  ✓ De beste oplossing voor mulchmaaiers ✓ 100% LMT rassen (Less Mowing Technology) - behandeld zaad  ✓  Bespaar tijd, minder onderhoud! ✓  Kleinverpakking verkrijgbaar Robot en Mulch 0,5 kg, 1 kg, 2,5 kg, 5 kg 

80300033

€ 122,50

€ 134,95

Aanbieding

Bespaar tijd, minder onderhoud!
Voor 12.00 uur besteld, vaak dezelfde dag verstuurd
Barenbrug
Zaaidichtheid per m² 20-25 gr
gazon, waar u gras laat liggen zoals robotmaaien mulcing

Zaaidichtheid 20-25 g/m²
Maaihoogte vanaf 15 mm
Verpakking 15kg

Kleinverpakking verkrijgbaar Robot en Mulch 0,5 kg, 1 kg, 2,5 kg, 5 kg
 

Array
(
  [0] => site\cmObject Object
    (
      [item] => Array
        (
          [id] => 25
          [itemtypeId] => 13
          [cmId] => 6
        )

      [ignoreFields:site\cmObject:private] => Array
        (
          [0] => sub
          [1] => url
          [2] => title
          [3] => baseUrl
          [4] => createdate
          [5] => lastEditDate
          [6] => memory
        )

      [data:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [loadedDataFromDatabase:site\cmObject:private] => 
      [showDeleted:site\cmObject:private] => 
      [showVariations:site\cmObject:private] => 
      [autoParent:site\cmObject:private] => 1
      [allowFind] => 1
      [selectInnerQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [selectOuterQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [fromQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [whereQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [supplyQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [orderByQuery:site\cmObject:private] => Array
        (
        )

      [limitQuery:site\cmObject:private] => 
      [withCache:site\cmObject:private] => 1
      [itemtype:site\cmObject:private] => 
      [cm] => Array
        (
          [id] => 0
        )

      [storage:ArrayObject:private] => Array
        (
        )

    )

)
1