TOPBUXUS XenTari stopt en voorkomt schade door de Buxus rups - Buxus mot. Biologische Insecticide, veilig voor mens en dier, ook veilig voor bijen. Werkt 100% selectief/alleen op rupsen. Is preventief te gebruiken. 
Nederlandse handleiding: XenTari® is een biologische insecticide op basis van de Bacillus thuringiensis ssp Aizawai. XenTari combineert de selectieve bestrijding van rupsen met een eenvoudig gebruik.
Het micro-granulaat met de nodige hoeveelheid water vermengen. Ideaal 1 liter water voor 1 gram XenTari. Het mengsel met een plantenspuit met hoge druk over alle blaadjes van de planten sproeien. Behandel ook de onderzijde van de blaadjes en de blaadjes in de kern van de plant.
De rupsen eten van de blaadjes die met XenTari behandeld zijn. Via enzymatische afbraak in de maag van de rups worden de eiwitkristallen van de Bacillus Thuringiensis afgebroken tot toxinen. Deze toxinen binden zich aan receptoren op de darmwand en doorboren deze ook. De rups wordt volledig aangetast en sterft uiteindelijk.
Hoewel het enkele dagen kan duren voor de rups sterft is XenTari zeer efficient en effectief. 1 à 2 uur na de opname van XenTari door de rups stopt de rupsenvraat en dus de schade aan de buxus.
Het is een biologisch middel dat niet schadelijk is voor mens en milieu. Ook de natuurlijke vijanden van de rups, zoals sluipwespen en -vliegen, bijen en mijten, worden niet door het middel aangetast.
• Toepassen bij een temperatuur vanaf 15° C
• In de regel wordt tussen 1 en 2 weken later een tweede behandeling uitgevoerd om de rupsenplaag te stoppen.
Ga steeds voorzichtig om met bestrijdingsmiddelen
Voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en productinformatie lezen!

Lees meer

TOPBUXUS XenTari

80400001

€ 15,50

2 tot 5 werkdagen
TopBuxus
bestrijden buxusmot luizen kevers op groente en sierplanten
10x1gram TOPBUXUS XenTari, voldoende voor 10x10m2 Buxus.