Vraag naar de mogelijkheden, het product is schaars al dan niet leverbaar 

Larves: verdrijft engerlingen en emelten.

Herkent u zich in het volgende scenario?

Een mooi gazon, tot pakweg ergens in de vroege zomer pleksgewijs problemen ontstaan. Hele stukken graszode gaan vergelen en wegkwijnen. Nog wat later kan je hele stukken gras gewoon oprollen. Dit is het werk van bodeminsecten. Meestal gaat het om engerlingen, dat zijn grote, witte, gekrulde larven. Deze larven voeden zich met de wortels van het gras. Vanaf eind april tot diep in de zomer vreten ze gewetenloos aan de graswortels. Tot overmaat van ramp krabben vogels zoals kraaien, kauwen, eksters en spechten de graszode verder open om zich te voeden met deze bodeminsecten.

Wat zijn engerlingen en waar komen ze zo massaal vandaan?

‘Engerlingen' is een verzamelnaam voor ondergronds levende larven van verschillende soorten kevers. De meest bekende is de meikever, maar vaker gaat het om rozenkevers, junikevers, sallandkevers,... De kevers zelf eten bovengronds aan bomen, hagen of sierplanten. Hun eitjes leggen ze vaak af in het gazon. Uit die eitjes ontstaan larven die helaas massaal schade veroorzaken aan het gras. Afhankelijk van het soort kever, hebben de engerlingen een ondergrondse cyclus van 1 tot 3 jaar. Daarna gaan de larven verpoppen en finaal een nieuwe generatie kevers voortbrengen.

Gelukkig is er Larvex!

LARVEX verdrijft op een ecologische en bijzonder krachtige manier engerlingen, emelten en andere bodeminsecten. Dit product heeft een complexe samenstelling met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Larvex verhoogt de planteigen weerstand van het gazon tegen de nadelige gevolgen van bodeminsecten. Door sterke stimulatie van de grasplant, onder meer door toegevoegde voedingselementen, gaat het gazon een krachtig nieuw wortelstelsel ontwikkelen. 3 à 4 weken na de behandeling groeit het gazon opnieuw keurig dicht

2.5 kg voor 80 m2
6 kg voor 200 m2
21 kg voor 700 m2

Lees meer

BSI Larvex 2,5 kg engerlingen en emelten

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR!

Voor meer informatie over de levertijd, neem contact met ons op via [email protected] of bel/app met 06-57869921

80000053

€ 14,50

Tijdelijk niet verkrijgbaar
Bsi
voor u gazon
2.5 kg voor 80 m2

Dosering:
2,5 kg per 80 m² toepassen.

Standaardbehandelingen per seizoen:
- 1ste keer eind april - begin mei
- 2de keer eind juni - begin juli