Gazonbemesting Black & Green IJzerzout

Waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. 

De omstandigheden en factoren zullen kritisch bekeken moeten worden om een juiste plan van aanpak te maken tegen mosvorming. Denk daarbij aan de grondsoort van de bodem, een schaduwrijke plek is niet bevordelijk voor gazon en de juiste voedingswaarden voor de grasplant van het gazon. 
Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Daarnaast zal er misschien wel gesnoeid moeten worden in borders om het gazon voor meer licht en lucht voor het gras. En een goede bemesting voor het gazon zal voor een boost zorgen. Vergeet niet de kale plekken door te zaaien met graszaad, waar niets is zal niet zomaar gras groeien, mos wel.

Gazonbemesting Black & Green IJzerzout bevat 12% ijzersulfaat en 5% magnesium. Bevordert fijne grassoorten, verlaagt de pH in de bodem en beperkt wormenoverlast. De zeer fijne uniforme korrel van 1 mm is prima te verdelen en lost goed op. Gazonbemesting Black & Green IJzerzout is een zeer stabiele vorm van ijzersulfaat. Hierdoor is het goed houdbaar en wordt oxidatie voorkomen. Deze vorm van ijzerzout dient verstrooid te worden en dit is uitstekend mogelijk met gangbare kunstmeststrooiers.

Gazonbemesting Black & Green IJzerzout zorgt voor een donkergroene graskleur en remt mosvorming.

Lees meer

Black & Green ijzer indirecte tegen mos 8 kg emmer Gazonbemesting

Gazonbemesting Black & Green

De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras in de ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer maakt het gras ijzersterk.
2de foto van emmers is van Humistart Kalk

80200252

€ 14,95

€ 19,50

Aanbieding

NPK 12Fe +5MgO indirecte werking tegen mos
Voor 12.00 uur besteld, vaak dezelfde dag verstuurd
Gazonbemesting
Voor het gazon, remt mos vorming
2 tot 4 kg ijzerzout is geschikt voor 200 m2 gazon

Inhoud: 4 kg of 8 kg 
Werkingsduur: 4-6 weken
Bevat IJzer: ja, korrelvormig, lost snel op
Dosering: 2 tot 4 kg is voor 200 m² / 4 tot 8 kg is voor 400m²
TIP: IJzer kan roestvlekken veroorzaken op bestrating of schutting, niet na het strooien lopen over het gazon en dan voetsporen maken over het terras.