Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Gezond gras begint bij scherpe messen!

Gazonbemesting 20 april 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Vanochtend waren we een beetje teleurgesteld toen we de gordijnen openden. Helaas is het heerlijke lentezonnetje weer verdwenen. Het is mooi weer om de messen van je maaier te laten slijpen. En b???????? ????e ???????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????? In verschillende tuinen wordt het gras gemaaid en wordt er druk kalk en gazonmest gestrooid. Ben je nog niet begonnen? Geen probleem! Je bent nog op tijd. Eind deze week verwachten we weer prachtig lenteweer, en je kunt nu al je benodigdheden direct via onze webshop bestellen.

Gezond gras begint bij scherpe messen!

Op de foto's zie je het resultaat van maaien met botte messen. Foto 2 laat door de microscoop zien wat het met het gras doet wanneer je met botte messen maait. Bij het gebruik van botte messen (in de grasmaaier), wordt het gras afgehakt. Dit zorgt voor stress bij de grasplant en hierdoor is de plant constant bezig met herstellen van zijn maaibeurt. Hij kan zo geen energie stoppen in de juiste groei, wat zorgt voor ongezond gras.

Scherpe messen, samen met goed bemesten, zorgen voor een prachtige en gezonde grasmat. Wanneer je scherpe messen hebt, snijdt het gras netjes af, waardoor de plant beter kan herstellen.

Zorg dus voor scherpe messen en de juiste bemesting voor een optimaal resultaat.