Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Waarom kalk op het gazon?

Gazonbemesting 24 april 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Waarom kalk op het gazon?

Veel mensen vragen zich af waarom ze hun gazon zouden moeten bekalken. Het is een goede vraag! Als je niet weet wat kalk precies doet, lijkt het misschien onnodig. Maar we hebben hier een antwoord voor je!

pH-Waarde Verhogen

Kalk verhoogt de pH-waarde van de bodem en neutraliseert de zuurgraad. Voor een gezond gazon is een pH-waarde tussen de 5,7 en 8 ideaal. Hierdoor verdwijnt mos en kunnen grasplanten weer optimaal groeien. Let op! Kies voor kalk met magnesium, zoals Humistart Kalk, voor het beste resultaat!

Vitaal gazon

Na het bekalken, zul je al snel merken dat je gazon weer een frisgroene kleur krijgt en vitaal wordt. Een evenwichtige zuurgraad zorgt ervoor dat de graswortels weer in staat zijn om meststoffen en voedingsstoffen uit de bodem op te nemen.

Timing is cruciaal

Kalk op zichzelf is geen meststof, maar een middel om het gras voor te bereiden op bemesting later in het seizoen. Het is dus belangrijk om minstens 2 tot 3 weken tussen het strooien van de kalk en de voorjaarsbemesting aan te houden. Zo krijg je het beste resultaat voor een weelderig groen gazon!

Wil jij onze Humistart Kalk bestellen ga dan snel naar: webshop/gazonkalk

Bereken je aantal m2 gazon goed uit om het juiste product te kiezen, dit voorkomt overbemesting en is goed voor de portemonnee