Bestelling worden verzonden vanaf 29 juli ivm vakantie
Wel bereikbaar voor advies en afhalen op afspraak

België

Bestellen naar België doe je zo>
Vul het contact-formulier in met de bestelling en het gewenste verzendadres in de opmerkingen.
Wij verzorgen zo snel mogelijk een offerte op maat.

Contact
Bel of Whats-app op telefoonnummer 0516-231001 voor contact met de grasspecialisten van het Noorden.
Ons kantoor is aan de Buursterlaan 32 te Donkerbroek, de loods is te vinden op Schapendrift 1-E te Donkerbroek. U kunt uw bestelling
uitsluitend op afspraak afhalen, per bestelling krijgt u een bevestiging met het afgesproken afhaaladres.
Heeft u een vraag over een product of wilt u advies? Bel, Whats-app of vul uw gegevens in op het contactformulier, wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Naam:
E-mailadres
Telefoonnummer:
Opmerking/vraag:

Veel gestelde vragen en antwoorden:

Advies nodig? Gertjan, onze gazonexpert, staat bekend als Grasjan vanwege zijn diepgaande kennis van gras. Als je persoonlijk advies nodig hebt, is via Whats-app of telefonisch contact het beste. Je kunt ons bereiken via de contactgegevens via WHatsapp en bellen via 0516-231001 of mail naar info@gazonbemesting.nl. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je vragen en advies op maat!

Onderwerp:

Waarom is juist bemesting strooien in de zomer en herfst zo belangrijk voor een vitaal en groen gazon? In het voorjaar start iedereen ijverig met de tuin en gazon klaar maken voor het buitenseizoen. Om dit goed te houden vraagt het gazon ook in de zomer en juist in de herfst naar bemesting, wel met de juiste NPK. Gazonbemesting voorjaar NPK 16-4-8 staat voor Groei Boost. Gazonbemesting Zomer NPK 10-0-15 staat voor stabilisatie en balans. Gazonbemesting Najaar NPK 7-0-21 staat voor winterklaar en afharding van de wortels. 

 Wanneer kan ik kalk strooien op mijn gazon? Vanaf november tot maart kan er kalk gestrooid op het gazon, voor achterstallig onderhoud zou november en februari met Humistart Kalk een goede boost geven aan het gazon, waar mos en alg niet goed op reageren. Wacht in het voorjaar minimaal 3 weken met het strooien van Gazonbemesting Voorjaar voor het beste resutaat en balans. Kalk heeft de tijd nodig om de bodem klaar te maken voor omzetting, daarna kan het in de beste omstandigheden de voedingstoffen Voorjaar prima opnemen en verwerken. Bekijk hier de Gazon Onderhoudskalender voor een jaar seizoen van Grasjan

Wat kan ik doen tegen dorre en droogte plekken in het gazon tijdens de warme zomer en vakantie periode? In de zomer zijn de nachten zoveel korter dan in het voorjaar, ook veel minder dauw, wat ook voor vocht zorgt voor het gazon. Veel sproeien is voor het water gebruik niet het juiste en tijdens vakantie ook niet altijd mogelijk. Daarom adviseren wij hiervoor Gazonbemesting Wetting Agent te strooien 2 x per seizoen. het staat voor 30 dagen bescherming tegen droogte in een onderhoudsschema, het is biologisch afbreekbaar en binnen 3 dagen zichtbaar herstel op bestaande "Dry Patch " ofwel droogteplekken.HET product dat functioneert als bodem - vocht regelaar tegen droogte plekken in het gazon. Ideaal tijdens warme en zonnige zomers in Nederland. Dit product stabiliseert de water huishouding in de bodem, tijdens natte regen periode stimuleert het de water doorlaatbaarheid en tijdens droogte houdt het water vast voor het gras. 

Help! Wat kan ik doen tegen MOS in mijn gazon? De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar.  
Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk. Fe = een toevoegen van de NPK van de meststof, belangrijke factor tegen mos, voorbeeld Voorjaar = 16-4-8 +2MgO + 0,5Fe
Gazonbemesting Black & Green  NPK 12 Fe +5 MgO is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant met ijzer, dit is waar het mos niet goed tegen kan. Lees meer informatie over mos in het gazon en de juiste bemesting hiervoor, verder via deze link

Waarom kiemt het graszaad niet of zo laat? In het vroegere voorjaar krijgen wij wel eens vragen over het kieming van graszaad. Het afgelopen (late) voorjaar waren de nachten vrij koud waardoor kiemen van gras opzich laat wachten. Zodra het de dagen warmer worden zal de kieming van graszaad vorderen. Let daarbij wel op dat jong gras wel vocht moet hebben. Met droge dagen en harde wind kan jong gras snel verdrogen waardoor het jonge plantje afsterft. Hou de vochtigheid van bodem goed in de gaten, en sproei bij droge dagen +- de grond ongeveer 1 cm nat!

Waarvoor wordt Heron 4 Green en Synergy Green gebruikt? Juist voor jou gazon, zonder chemicalien en MRL vrij. SynergyGreen: makkelijk in gebruik en perfect voor de kleinere tuin en gazon. Alle aspecten hebben een samenhang of het nu gaat om de graskwaliteit, microbiologie, immuunsysteem, planten groei of nuttige omzetting. Het gaat om het natuurlijke evenwicht in de bodem. Teveel van 1 wordt gestabiliseert door het natuurlijke Guarana extract.
Heron4Green: Microbiologie ten top 500 miljard per liter. Het beste natuurlijke vilt eter zonder chemicalien, met de juiste bodembalans is verticuteren niet of minimaal nodig,  Geheel gericht op nuttige omzetting en balans. Zeer breed inzetbaar en doet overal en vooral zijn best. De natuur is de inspiratie. 
Kijk hier voor meer informatie over SynergyGreen en Heron4Green

Hoeveel gazon bemesting heb ik nodig voor mijn gazon? Bereken eerst de oppervlakte van het gazon. Dit is handig om te weten, want wij hebben gazon pakketten die specifiek zijn ingericht op een bepaald aantal m2. Je vindt onze complete pakketten voor het onderhoud van jouw gazon hier: Alles in 1 voor het gehele seizoen meststoffen 

Vanaf wanneer kan ik het gazon weer maaien in het voorjaar? Dit hangt af van de buiten en grond temperaruur, wij adviseren om pas vanaf maart te starten met maaien. Maai alleen op dagen dat het gras droog is, en er een niet al te koude nacht volgt. Houd qua lengte een centimeter of 5 aan de eerste tijd.

Wie kan mij helpen met een mooi groen gazon? Gazon bemesten? De specialist voor de beste gazonbemesting. Op deze website Gazonbemesting.nl vindt u alles voor het onderhoud van uw gazon. Van gazon meststoffen tot de juiste gazonkalk, graszaad en bodemverbeteraars.
Wij bieden u een snelle en makkelijke levering door heel Nederland. Veel bestellingen bezorgen wij met onze eigen Gazonbemesting.nl bezorgdienst.
Heeft u vragen over gazon bemesten? Of wilt u graag een geheel vrijblijvend advies? U kunt bij ons altijd terecht. Neem contact met ons op via ons contactformulier hierboven.

Welke meststof voor het gazon en wanneer strooien?
Februari:De ideale tijd om Humistart Kalk te strooien op uw gazon, dit geeft een mooie boost tegen mos in het vroege voorjaar, wel even de weersberichten checken, vorstvrij strooien.
3 tot 5 kg / per 100m2.
Minimaal 2 á 3 weken wachten met de meststoffen en vorstvrij strooien voor een optimale werking. 

Maart: Bestaand gazon: eeste keer strooien van meststof en daarna graszaad  - door - zaaien.
ALLEEN verticuteren als uw gazon veel mos bevat, anders later in mei als het gras goed doorgroeit.
Te gebruiken graszaadmengsel Barenbrug Herstel SOS. Herstel kale plekken of geef uw gazon een face-lift na verticuteren. 
- Voorjaar snel herstel
- Inzaaien van kale plekken
- Doorzaaien na verticuteren
- Met omhulde zaden: voorkomt wegpikken door vogels
- Te zaaien vanaf 5°C

- Te gebruiken meststoffen: Gazonbemesting Voorjaar 
Mei: Mocht er veel vilt of mos in het gazon zitten, is dit de tijd voor verticuteren. Nu is het gazon goed in de groei en zal snel herstellen, NIET verticuteren in het vroege voorjaar, dan zal het gazon de kale plekken niet snel genoeg dicht groeien en heeft onkruid en mos weer de kans.
Juni: Tweede keer strooien meststof op het gazon
Te gebruiken meststoffen: Gazonbemesting zomer en vergeet de Gazonbemesting Wetting Agent niet, dit spaart sproeien en dus water. Het behoud van het gazon in drogere zomers.
Augustus: Met droge zomer het gazon besproeien na het doorzaaien van kale plekken met Barenbrug graszaad.

September / Oktober: Derde keer strooien meststoffen op het gazon. Te gebruiken meststoffen: Gazonbemesting Najaar, vergeet deze niet, heel belangrijk om in het najaar wel het gazon een bemesting te bieden met de juiste NPK, een hogere K Kali zorgt voor het afharden van de wortels en de juiste voedingsopname uit de bodem. Zo is het gras start klaar in het voorjaar om stralend een nieuw seizoen te beginnen.
November: Het gazon winterklaar maken door de laatste maaibeurten de maaihoogte verhogen naar 4 - 6 cm en de grasplant sterker de winter in te laten gaan met kalk strooien, kies wel voor een betere kalk zoals Humistart Kalk. Dit bevorderd de plant tegen winters weer en een goede start van het volgende seizoen. Kies voor ons Seizoenspakket Alles in 1 compleet Gazonbemesting

Wat kan ik doen tegen kale plekken in het gazon tijdens de winter periode? Met graszaad SOS van https://www.gazonbemesting.nl/zoeken?search=sosBarenbrug kan het gazon worden doorgezaaid met een bodemtemperatuur van 6 graden, ideaal voor de koudere dagen van het jaar. Hark de dorre plekken licht los en zaai het snel kiemende graszaad. Gazonbemesting Black en Green is een goed product met ijzersulfaat waar mos niet tegen kan.

Of bel / Whats app met Grasjan via dit telefoonnummer 0516-231001 “Wij zijn gazonbemesting.nl, wij bieden een gemakkelijk en snelle levering door heel Nederland  en België.  Een professioneel en deskundig advies voor elk gazon.”