Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Dassen en Engerlingen en je gazon!

Gazonbemesting 08 mei 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Wij zijn benieuwd of jullie dit schadebeeld op de foto herkennen! De beschadiging in dit gazon is veroorzaakt door een das, maar eigenlijk zijn de echte boosdoeners hier engerlingen.

‘Engerlingen' is een verzamelnaam voor ondergronds levende larven van verschillende soorten kevers. De meest bekende is de meikever, maar vaker gaat het om rozenkevers, junikevers, sallandkevers, en meer. De kevers zelf eten bovengronds aan bomen, hagen of sierplanten, terwijl ze hun eitjes vaak in het gazon leggen. Uit deze eitjes komen larven voort die helaas massale schade aan het gras veroorzaken.

Dassen en vogels zoals kraaien, kauwen, eksters en spechten zien de engerlingen als een lekker hapje en maken de graszode kapot om de engerlingen op te eten. De dassen richten hierbij vaak de meeste schade aan.

In onze webshop verkopen wij het product Larvex om schade door engerlingen en emelten tegen te gaan. Larvex verdrijft op een ecologische en bijzonder krachtige manier engerlingen, emelten en andere bodeminsecten. Dit product heeft een complexe samenstelling met uitsluitend natuurlijke grondstoffen, en verhoogt de planteigen weerstand van het gazon tegen de nadelige gevolgen van bodeminsecten.

Je kunt het product hier vinden: BSI Larvex 80m2 en 200m2