Lees hier de nieuwsbrief van Gazonbemesting

Vele tips en goed advies voor een gezond en groen gazon

Nieuwsbrieven Gazonbemesting van Gertjan en Dilande

WANNEER KALK STROOIEN?

Start op tijd met het verbeteren en lenteklaar maken van jouw gazon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De temperaturen gaan langzaam omhoog en we kijken al uit naar de lente. Dit is hét moment om aan de slag te gaan met jouw gazon. Bekalken? Wanneer doe je dat nu precies? Wij vertellen je meer hierover in onze nieuwsbrief en leggen ook uit wanneer je het beste kan verticuteren en hoeveel tijd er moet zitten tussen het bekalken en bemesten. 

Direct voor het hele jaar klaar zijn? Ga voor onze alles-in-één bemestingspakket. 

Hartelijke groeten,
Gertjan & Dilande Hilarius

WANNEER KALK STROOIEN?

De afgelopen weken krijgen wij veel vragen wanneer je kalk moet strooien.

Daarom een kleine uitleg: 

Strooi in de wintermaanden kalk over u gazon. Herhaal dit jaarlijks einde najaar bij mosvorming en standaard februari tot april, begin voorjaar. De kalk verhoogd de PH-waarde en neutraliseert de zuurgraad, voor het gazon is een mooie ph-waarde tussen de 5,7 en 8, mos verschrompelt en verdwijnt, hierdoor maakt het weer plaats voor de grasplant. Kies voor een goede kalk met magnesium erin, bijvoorbeeld Humistart Kalk. Je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt en vitaal is. Door een evenwichtige zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om meststoffen/voedingstoffen uit de bodem op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om later in het seizoen het gras in conditie te krijgen om voeding van de bemesting op te nemen en op kleur te komen. Let op een tip van de Grasspecialist: Zorg voor minstens 2 tot 3 weken tussen het strooien van de kalk en de voorjaar bemesting. Wij adviseren kalk in korrelvorm, zoals Humistart kalk strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. 

Humistart kalk zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen, daarnaast stabiliseert het de zuurtegraad van de bodem en groeien planten bij een neutrale- tot basische  zuurgraad. De wortels van het gazon kunnen veel gemakkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Tevens is calcium het "transportbedrijf" voor de voedingstoffen om de plant in te komen. De humistart kalk bevat ook nog magnesium, die zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

Kijk in de webshop voor de Humistart kalk 

Kalk zorgt ervoor dat het microbiotische leven in de grond opbloeit. Dit met als resultaat dat de grond luchtig blijft en dat afgestorven plantenresten sneller worden afgebroken. Door meer lucht en voeding in de grond kan het gras beter wortelen en meer voeding opnemen > vitaal, gezond en grond gazon. Als de bodem te zuur is, dus te weinig kalk bevat, groeit het gras minder snel. Je gazon wordt gelig en krijgt kale plekken. Gevolg daarvan is dat het onkruid en het mos meer tijd en ruimte krijgt om zich op de zwakke plekken in het gras te settelen.

VERTICUTEREN? JUIST NU NIET!  

Met Gazonbemesting Verticuteer Kit Start maak je een goede groei boost in het voorjaar om mos in het gazon tegen te gaan. Met ijzersulfaat, de goede kalk, de juiste npk voorjaar meststof en SOS herstel snel kiemend graszaad, voor snel een mooi groen gazon.
Het is van belang om eerst de start in de bodem en het gras van groei te activeren, door de juiste kalk en bemesting, alvorens te gaan verticuteren. Kortom eerst het gras voeden met bemesting voor de juiste groei, daarna volgt verticuteren, dit is meestal 2de helft april.

BESTE TIJD OM TE VERTICUTEREN > Vanaf half April als het gras goed groeit en er een paar keer is gemaaid.

EMMERS MESTSTOFFEN 

"Elke emmer hebben we zelf gevuld, we weten wat we verkopen."

Bij ons, Gertjan en Dilande van Gazonbemesting.nl koop je emmers meststoffen voor een groen gazon. De meststoffen die wij verkopen zijn niet te vinden in reguliere tuincentra of groencentra. Wij leveren kwaliteits meststoffen en kalk voor een eerlijke prijs. Met jarenlange ervaring in het groenvak, waaronder grasonderhoud op golfbanen en sportvelden, weten wij precies wat een grasplant nodig heeft. Deze kennis vertalen wij naar de particuliere tuin, rekening houdend met de daarbij behorende oppervlaktes. 

Complete jaarbemesting met gazon kalk, 4 emmers - 100 m2 - alles in 1 gazonbemesting
 

Gazononderhoud nu de 'r' in de maand zit!

Met de herfst in volle gang en de winter die snel nadert, is het tijd om aan de slag te gaan! Wij helpen je graag om je goed voor te bereiden op de koude maanden die komen gaan. In deze nieuwsbrief geven wij uitgebreide producttips rond het winterklaar maken van jouw gazon.

Hartelijke groeten,
Gertjan & Dilande van Gazonbemesting.nl 

Bemesten met najaarsmest

Begin nu met bemesten, zodat je jouw gazon alvast de benodigde voedingsstoffen geeft voor het voorjaar. Najaarsmest zorgt niet voor de groei van het gras, maar verhardt het juist. Dit komt door de hoge kaliumwaarde van de najaarsmest.

De ijzer- en magnesiuminhoud van deze meststof zorgen voor een mooie kleur gedurende de winter.

 

Bekalken in het najaar

Bekalken kan uitstekend in het najaar! De maanden november en december zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

 Wil je weten welke kalk geschikt is voor jouw gazon? Begin dan met een bodemtest, dit kan heel gemakkelijk met een pH-meter. Er zijn verschillende soorten kalk, zoals de 'standaard' kalk die de pH van jouw bodem verhoogt of verlaagt. Er is ook kalkmeststof, die de nuttige stoffen in de bodem omzet.

 Als je het gazon maait met een robotmaaier of het gemaaide gras mulcht, is het aan te raden om kalk te strooien. Kalk zorgt ervoor dat de mulchlaag dun blijft en de voedingsstoffen die erin zitten, worden omgezet naar bruikbare voeding voor de plant. Onze producten Humibooster en Humistart zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze kalkmeststoffen werken ook direct.

 

Producttips in deze nieuwsbrief

         

Najaarsmest       pH-Bodemtest       Black & Green         SOS Graszaad        Humistart

Kale plekken in het gazon

Heb je nog kale plekken in jouw gazon? Dan kun je deze nu nog bijzaaien met SOS Graszaad. Dit voorkomt dat je onkruid krijgt of mosvorming. Als je last hebt van veel mosvorming, kun je ons product Black & Green gebruiken. Dit remt mosvorming af en maakt bestaand mos zwart, zodat het afsterft.

 

      Voor de laatste keer grasmaaien?

Zolang het niet vriest, kun je je gras nog maaien. Houd een lengte van ongeveer 3-5 centimeter aan voor de winter.

               

      Opruimen van de bladeren. 

Nu de bladeren van de bomen vallen, is het verstandig om deze eerst op te ruimen voordat je gaat maaien. Maai bladeren nooit stuk, dit kan namelijk storingen in de humuslaag van het gazon veroorzaken.

                

     Paddenstoelen in het gazon. 

Als je je gazon mulcht, loop je het risico dat er paddenstoelen in je gazon groeien. Dit is niet erg! Bij de eerste vorst zullen ze weer verdwijnen. Paddenstoelen in het gazon ontstaan door onschadelijke schimmels in de bodem.

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief van Gazonbemesting.nl? Stuur een mailtje naar info@gazonbemesting.nl of meld je aan via het contactformulier

Gazontips voor de herfst!

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat het tijd is om je gazon voor te bereiden op de wintermaanden. Na een wispelturig groeiseizoen, geven wij je graag enkele tips en product aanbevelingen om je gazon groen en sterk te houden. 

Hartelijke groeten,
Gertjan en Dilande van Gazonbemesting.nl

                                                                    

Bemesten in het najaar

Het bemesten van je gazon in het najaar is van cruciaal belang voor een gezonde start in het voorjaar. In september kun je de najaarsmest toepassen. Deze mest voorziet je gazon van de benodigde voedingsstoffen en verhardt het voor de winter. 

 

Denk jij? Ik bemest niet want dan moet ik steeds maaien. Dat is gelukkig niet waar. Onze najaarsmest 7-0-21, zorgt voor een diep, groene kleur. En de 21% kali zorgt voor het afharden van de grasplant.

Bestel najaarsmest

Verticuteren & doorzaaien in de herfst   

Nu is het moment om aan de slag te gaan met gazon onderhoud. Start nu met het verticuteren van je gazon. Dit is een effectieve manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen.
Verticuteer niet te diep, tussen de 1,5 en 2 cm is goed genoeg. Gebruik een verticuteerhark of verticuteermachine.                                                                                                                    
Daarna start je met het doorzaaien van de kale plekken. 
Om het werk gemakkelijk te maken, hebben wij de Gazonbemesting Verticuteer Kit, dit pakket bevat alles voor het verticuteren van het gazon. Inclusief kalk, graszaad en meststof. 
 

Verticuteer Kit bestellen

   Producttips

    ICL Landscaper Repair Kit 10 kg

    Een alles-in-één reparatie-set voor elk gazon, dit mengsel met gazongras-zaden, langwerkende meststof en groeimedium is ideaal voor het herstellen van kale plekken in het gras, door droogte      of verticuteren.

Bestellen

 

Verticuteer Kit Start 

Maak een goede start in het voorjaar! En start nu met verticuteren in het najaar. Een compleet pakket met kalk, de juiste voeding, ijzersulfaat en snel kiemend graszaad. 

Bestellen

 

Alles voor een jaarrond bemesten

Koop nu onze complete jaarbemesting pakket! Hiermee heb jij voor elk seizoen de juiste bemesting bij de hand. Start nu met de najaarsbemesting en ga in het voorjaar direct aan de slag met kalk en  de voorjaarsbemesting. Beschikbaar in diverse formaten.   

Bestel onze complete jaarbemesting 

 

Gazonbemesting.nl > Bel of Whatsapp je gazon foto naar 0516-231001 voor jou eigen advies 

­

­

­