Lees hier de nieuwsbrief van Gazonbemesting

Vele tips en goed advies voor een gezond en groen gazon

Nieuwsbrieven Gazonbemesting van Gertjan en Dilande

Aan de slag met het gazon in april

Een verrassende foto in deze editie van onze nieuwsbrief:

Gertjan in zijn andere rol als fieldmanager van SC Heerenveen. Altijd bezig met gras! In deze nieuwsbrief duiken we dieper in het onderwerp verticuteren.
Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder!
Hartelijke groeten, Gertjan & Dilande Hilarius

Nu is het de tijd voor verticuteren!

Het is weer tijd om te verticuteren! Geen voorjaar is hetzelfde, maar nu de temperaturen stijgen, is het moment aangebroken om je gazon onder handen te nemen. Door te verticuteren verwijder je mos en dood gras, waardoor je gras weer kan ademen en beter kan groeien. Na het verticuteren is het ideaal om graszaad te strooien. Op deze manier zaai je je gazon gelijkmatig door, zodat het weer een prachtige en dichte grasmat wordt. Omdat de grond nu nog vochtig is, zal het graszaad snel kiemen en zorgen voor een mooi resultaat. Verticuteren zorgt er ook voor dat er lucht in de toplaag van de grond komt en dat de graswortels worden doorgesneden, waardoor het gras beter kan uitstoelen en een dichtere grasmat vormt. Als je nog geen voorjaarsmest hebt gestrooid, is dit het perfecte moment om dat te doen, direct na het verticuteren en doorzaaien.

DIRECT NAAR DE WEBSHOP

Lees hier onze blog met stappenplan voor verticuteren

Verticuteer Start Kit, maak een vliegende start voor je gazon in het voorjaar met onze

Gazonbemesting Verticuteer Start Kit. 

Wat heb je nodig in april?

       ✓    Voorjaarsmest Geef je gazon de juiste voeding in het voorjaar     ✓    Black & green Geef mos in het gazon geen kans     ✓   SOS Graszaad Herstel kale plekken in het gazon      ✓     Kiemt al bij lage temperaturen   ✓    Humibooster kalk Zorgt voor een gezonde grasplant     ✓    Ideaal om te strooien voor er graszoden worden gelegd      ✓      Humistart kalk Perfect voor een vroege voorjaarsbekalking   ✓   Gazonbemesting 4 seizoenen Bevat alles voor een jaarrond gazon onderhoud > In handige emmers

DIRECT NAAR DE WEBSHOP

 

Begin nu met gazon onderhoud

Het is tijd om je handen uit de mouwen te steken en je gazon klaar te maken voor het voorjaar. In deze nieuwsbrief delen wij waardevolle tips en adviezen over hoe je kunt beginnen met gazonwerkzaamheden.
Met maar één doel een gezond en groen gazon waarvan jij kunt genieten.
Hartelijke groeten, Gertjan & Dilande Hilarius 

Start nu met bekalken!

Waarom is bekalken toch zo'n belangrijke stap van gazon onderhoud? Kalk strooien heeft diverse voordelen voor je gazon. Het verlaagt de zuurgraad van de grond, wat de grasgroei en opname van meststoffen bevordert. Dit resulteert in een gezonder en groener gazon, terwijl het ook de groei van mos tegengaat. Bovendien versnelt kalk de afbraak van organisch materiaal, wat de algehele bodemgezondheid verbetert. Dit stimuleert een actief bodemleven en draagt bij aan een vitaal gazon. Begin nu met het bekalken van jouw gazon. Start met Humistart Kalk of Humibooster. Wacht vervolgens 2 á 3 weken voordat je onze voorjaarsbemesting toedient voor een optimale balans.

BESTEL JE KALK HIER!

Voorjaarsbemesting > Twee tot drie weken na het bekalken is het tijd om je gazon te bemesten met een geschikte gazonmeststof. Deze organische meststof zorgt voor een gezonde groei van het gras en werkt langdurig door.

Bestel direct voorjaar meststof

Grasmaaien Grasmaaien kan bij temperaturen boven de 8 graden en wanneer er geen kans op vorst is. Is het nog veel kouder? Maai dan niet het gazon, dit kan namelijk zorgen voor een ongelijk groei van de grasplanten.

LAST VAN MOS?

Dan is het tijd voor actie!

Na het bekalken is het belangrijk om mos in je gazon aan te pakken, maar niet door simpelweg te verticuteren. Het geheim zit hem in het balanceren van de bodem en het geven van een boost aan het gras, zodat het later in de lente, rond half april, klaar is voor verticuteren. Een goede bodem is essentieel voor een gezond gazon. Kalk is daarbij cruciaal om de bodem in balans te brengen. Daarnaast is Black & Green een uitstekende keuze voor het gras zelf. Dit product voorziet je gazon van de juiste voedingsstoffen en de aanwezigheid van ijzer zorgt ervoor dat mos geen kans krijgt om te gedijen.

BESTEL ONZE BLACK & GREEN

 

 

 

Bestel hier onze producttips voor dit seizoen

WANNEER KALK STROOIEN?

Start op tijd met het verbeteren en lenteklaar maken van jouw gazon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De temperaturen gaan langzaam omhoog en we kijken al uit naar de lente. Dit is hét moment om aan de slag te gaan met jouw gazon. Bekalken? Wanneer doe je dat nu precies? Wij vertellen je meer hierover in onze nieuwsbrief en leggen ook uit wanneer je het beste kan verticuteren en hoeveel tijd er moet zitten tussen het bekalken en bemesten. 

Direct voor het hele jaar klaar zijn? Ga voor onze alles-in-één bemestingspakket. 

Hartelijke groeten,
Gertjan & Dilande Hilarius

WANNEER KALK STROOIEN?

De afgelopen weken krijgen wij veel vragen wanneer je kalk moet strooien.

Daarom een kleine uitleg: 

Strooi in de wintermaanden kalk over u gazon. Herhaal dit jaarlijks einde najaar bij mosvorming en standaard februari tot april, begin voorjaar. De kalk verhoogd de PH-waarde en neutraliseert de zuurgraad, voor het gazon is een mooie ph-waarde tussen de 5,7 en 8, mos verschrompelt en verdwijnt, hierdoor maakt het weer plaats voor de grasplant. Kies voor een goede kalk met magnesium erin, bijvoorbeeld Humistart Kalk. Je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt en vitaal is. Door een evenwichtige zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om meststoffen/voedingstoffen uit de bodem op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om later in het seizoen het gras in conditie te krijgen om voeding van de bemesting op te nemen en op kleur te komen. Let op een tip van de Grasspecialist: Zorg voor minstens 2 tot 3 weken tussen het strooien van de kalk en de voorjaar bemesting. Wij adviseren kalk in korrelvorm, zoals Humistart kalk strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. 

Humistart kalk zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen, daarnaast stabiliseert het de zuurtegraad van de bodem en groeien planten bij een neutrale- tot basische  zuurgraad. De wortels van het gazon kunnen veel gemakkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Tevens is calcium het "transportbedrijf" voor de voedingstoffen om de plant in te komen. De humistart kalk bevat ook nog magnesium, die zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

Kijk in de webshop voor de Humistart kalk 

Kalk zorgt ervoor dat het microbiotische leven in de grond opbloeit. Dit met als resultaat dat de grond luchtig blijft en dat afgestorven plantenresten sneller worden afgebroken. Door meer lucht en voeding in de grond kan het gras beter wortelen en meer voeding opnemen > vitaal, gezond en grond gazon. Als de bodem te zuur is, dus te weinig kalk bevat, groeit het gras minder snel. Je gazon wordt gelig en krijgt kale plekken. Gevolg daarvan is dat het onkruid en het mos meer tijd en ruimte krijgt om zich op de zwakke plekken in het gras te settelen.

VERTICUTEREN? JUIST NU NIET!  

Met Gazonbemesting Verticuteer Kit Start maak je een goede groei boost in het voorjaar om mos in het gazon tegen te gaan. Met ijzersulfaat, de goede kalk, de juiste npk voorjaar meststof en SOS herstel snel kiemend graszaad, voor snel een mooi groen gazon.
Het is van belang om eerst de start in de bodem en het gras van groei te activeren, door de juiste kalk en bemesting, alvorens te gaan verticuteren. Kortom eerst het gras voeden met bemesting voor de juiste groei, daarna volgt verticuteren, dit is meestal 2de helft april.

BESTE TIJD OM TE VERTICUTEREN > Vanaf half April als het gras goed groeit en er een paar keer is gemaaid.

EMMERS MESTSTOFFEN 

"Elke emmer hebben we zelf gevuld, we weten wat we verkopen."

Bij ons, Gertjan en Dilande van Gazonbemesting.nl koop je emmers meststoffen voor een groen gazon. De meststoffen die wij verkopen zijn niet te vinden in reguliere tuincentra of groencentra. Wij leveren kwaliteits meststoffen en kalk voor een eerlijke prijs. Met jarenlange ervaring in het groenvak, waaronder grasonderhoud op golfbanen en sportvelden, weten wij precies wat een grasplant nodig heeft. Deze kennis vertalen wij naar de particuliere tuin, rekening houdend met de daarbij behorende oppervlaktes. 

Complete jaarbemesting met gazon kalk, 4 emmers - 100 m2 - alles in 1 gazonbemesting
 

Gazononderhoud nu de 'r' in de maand zit!

Met de herfst in volle gang en de winter die snel nadert, is het tijd om aan de slag te gaan! Wij helpen je graag om je goed voor te bereiden op de koude maanden die komen gaan. In deze nieuwsbrief geven wij uitgebreide producttips rond het winterklaar maken van jouw gazon.

Hartelijke groeten,
Gertjan & Dilande van Gazonbemesting.nl 

Bemesten met najaarsmest

Begin nu met bemesten, zodat je jouw gazon alvast de benodigde voedingsstoffen geeft voor het voorjaar. Najaarsmest zorgt niet voor de groei van het gras, maar verhardt het juist. Dit komt door de hoge kaliumwaarde van de najaarsmest.

De ijzer- en magnesiuminhoud van deze meststof zorgen voor een mooie kleur gedurende de winter.

 

Bekalken in het najaar

Bekalken kan uitstekend in het najaar! De maanden november en december zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

 Wil je weten welke kalk geschikt is voor jouw gazon? Begin dan met een bodemtest, dit kan heel gemakkelijk met een pH-meter. Er zijn verschillende soorten kalk, zoals de 'standaard' kalk die de pH van jouw bodem verhoogt of verlaagt. Er is ook kalkmeststof, die de nuttige stoffen in de bodem omzet.

 Als je het gazon maait met een robotmaaier of het gemaaide gras mulcht, is het aan te raden om kalk te strooien. Kalk zorgt ervoor dat de mulchlaag dun blijft en de voedingsstoffen die erin zitten, worden omgezet naar bruikbare voeding voor de plant. Onze producten Humibooster en Humistart zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze kalkmeststoffen werken ook direct.

 

Producttips in deze nieuwsbrief

         

Najaarsmest       pH-Bodemtest       Black & Green         SOS Graszaad        Humistart

Kale plekken in het gazon

Heb je nog kale plekken in jouw gazon? Dan kun je deze nu nog bijzaaien met SOS Graszaad. Dit voorkomt dat je onkruid krijgt of mosvorming. Als je last hebt van veel mosvorming, kun je ons product Black & Green gebruiken. Dit remt mosvorming af en maakt bestaand mos zwart, zodat het afsterft.

 

      Voor de laatste keer grasmaaien?

Zolang het niet vriest, kun je je gras nog maaien. Houd een lengte van ongeveer 3-5 centimeter aan voor de winter.

               

      Opruimen van de bladeren. 

Nu de bladeren van de bomen vallen, is het verstandig om deze eerst op te ruimen voordat je gaat maaien. Maai bladeren nooit stuk, dit kan namelijk storingen in de humuslaag van het gazon veroorzaken.

                

     Paddenstoelen in het gazon. 

Als je je gazon mulcht, loop je het risico dat er paddenstoelen in je gazon groeien. Dit is niet erg! Bij de eerste vorst zullen ze weer verdwijnen. Paddenstoelen in het gazon ontstaan door onschadelijke schimmels in de bodem.

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief van Gazonbemesting.nl? Stuur een mailtje naar info@gazonbemesting.nl of meld je aan via het contactformulier

Gazontips voor de herfst!

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat het tijd is om je gazon voor te bereiden op de wintermaanden. Na een wispelturig groeiseizoen, geven wij je graag enkele tips en product aanbevelingen om je gazon groen en sterk te houden. 

Hartelijke groeten,
Gertjan en Dilande van Gazonbemesting.nl

                                                                    

Bemesten in het najaar

Het bemesten van je gazon in het najaar is van cruciaal belang voor een gezonde start in het voorjaar. In september kun je de najaarsmest toepassen. Deze mest voorziet je gazon van de benodigde voedingsstoffen en verhardt het voor de winter. 

 

Denk jij? Ik bemest niet want dan moet ik steeds maaien. Dat is gelukkig niet waar. Onze najaarsmest 7-0-21, zorgt voor een diep, groene kleur. En de 21% kali zorgt voor het afharden van de grasplant.

Bestel najaarsmest

Verticuteren & doorzaaien in de herfst   

Nu is het moment om aan de slag te gaan met gazon onderhoud. Start nu met het verticuteren van je gazon. Dit is een effectieve manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen.
Verticuteer niet te diep, tussen de 1,5 en 2 cm is goed genoeg. Gebruik een verticuteerhark of verticuteermachine.                                                                                                                    
Daarna start je met het doorzaaien van de kale plekken. 
Om het werk gemakkelijk te maken, hebben wij de Gazonbemesting Verticuteer Kit, dit pakket bevat alles voor het verticuteren van het gazon. Inclusief kalk, graszaad en meststof. 
 

Verticuteer Kit bestellen

   Producttips

    ICL Landscaper Repair Kit 10 kg

    Een alles-in-één reparatie-set voor elk gazon, dit mengsel met gazongras-zaden, langwerkende meststof en groeimedium is ideaal voor het herstellen van kale plekken in het gras, door droogte      of verticuteren.

Bestellen

 

Verticuteer Kit Start 

Maak een goede start in het voorjaar! En start nu met verticuteren in het najaar. Een compleet pakket met kalk, de juiste voeding, ijzersulfaat en snel kiemend graszaad. 

Bestellen

 

Alles voor een jaarrond bemesten

Koop nu onze complete jaarbemesting pakket! Hiermee heb jij voor elk seizoen de juiste bemesting bij de hand. Start nu met de najaarsbemesting en ga in het voorjaar direct aan de slag met kalk en  de voorjaarsbemesting. Beschikbaar in diverse formaten.   

Bestel onze complete jaarbemesting 

 

Gazonbemesting.nl > Bel of Whatsapp je gazon foto naar 0516-231001 voor jou eigen advies 

­

­

­