Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Gazon onderhoud in februari

Gazonbemesting 15 februari 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Met het zachte weer in februari komen er veel vragen binnen over het onderhoud van het gazon. Het is een goede maand om te beginnen met het verzorgen van je gazon, en één van de eerste stappen is het strooien van kalk. Maar voordat je hiermee begint, is het verstandig om bladeren en takjes van het gazon te verwijderen.

Kalk strooien voor een gezond gazon

Februari is een uitstekende tijd om kalk te strooien op je gazon. Dit helpt bij het verbeteren van de bodemstructuur en zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door het gras. Bij ons vind je twee soorten kalk: Humibooster en Humistart.

Humibooster kalk

De Humibooster is een groenkalk, die magnesium bevat. Magnesium heeft een indirecte werking op mos, wat er weer voor zorgt dat het gazon gezond blijft. 

Humistart kalk

Humistart kalk is onze meest verkochte kalk. De kalk bevat 1% ammoniak, waardoor het gras gelijk een mooie start krijgt. Ideaal om je gazon een boost te geven na de winterperiode.

Ontmossen van het gazon

Na het strooien van kalk aan het begin van de maand februari,  is het aan het einde van februari ook tijd om te beginnen met het ontmossen van je gazon. Met producten zoals Black and Green wordt het mos losgemaakt, waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen. Dit zorgt voor een gezondere grasmat en een mooier gazon.

Wanneer is het tijd voor de eerste maaibeurt? 

Blijft dit zachte weer aanhouden en blijven de temperaturen boven de 8 graden. Dan kun je overwegen om alvast te beginnen met maaien van jouw gazon. Hiermee geef je het gras de kans om gezond en gelijkmatig te groeien, zodat je in het vroege voorjaar al kunt genieten van een prachtig gazon.