Bemesting gazon na verticuteren

Bemesting van het Gazon na Verticuteren: Tips voor een Gezonder en Mooier Grasveld

Een goed, sterk en groen gazon begint bij de juiste zorg, en een essentieel onderdeel van die zorg is het verticuteren en bemesten van je grasveld. In dit artikel delen we waardevolle tips om je gazon te verticuteren en optimaal te bemesten, waardoor je een prachtige en gezonde grasmat krijgt.

Waarom Verticuteren en Bemesten?

Verticuteren is het proces waarbij een verticuteermachine wordt gebruikt om de viltlaag en dood gras uit je gazon te verwijderen. Dit bevordert de luchtcirculatie, verbetert de opname van voedingsstoffen en stimuleert de groei van nieuwe graswortels. Na het verticuteren is het cruciaal om je gazon te bemesten, omdat de grasplanten op dat moment extra voedingsstoffen nodig hebben om zich te herstellen en te gedijen.

Stappen voor het Verticuteren van het Gazon:

  • Maai je gazon kort: Voordat je begint met verticuteren, maai je het gazon tot ongeveer 3 cm hoogte. Dit vergemakkelijkt het verticuteren en zorgt voor een gelijkmatiger resultaat.
  • Verticuteer in kruispatroon: Beweeg de verticuteermachine in twee richtingen, zowel horizontaal als verticaal. Dit zorgt ervoor dat de viltlaag grondig wordt verwijderd.
  • Verwijder het losgemaakte materiaal: Hark het losgemaakte gras en de viltlaag weg om een schone ondergrond te creëren voor de volgende stap.

Bemestingstips na het Verticuteren:

  • Kies de juiste meststof: Gebruik een evenwichtige meststof met stikstof, fosfor en kalium om de groei van gras en wortelontwikkeling te bevorderen.
  • Timing is cruciaal: Bemest je gazon direct na het verticuteren, wanneer de graswortels open zijn en gemakkelijk voedingsstoffen kunnen opnemen.
  • Gebruik organische meststoffen: Organische meststoffen verbeteren de bodemstructuur en zorgen voor een langdurige voeding van het gras.
  • Bewatering na bemesting: Geef je gazon voldoende water na het bemesten om de meststof in de bodem te laten doordringen.

Conclusie:

Door het verticuteren en bemesten van je gazon op de juiste manier uit te voeren, leg je de basis voor een gezonde en weelderige grasmat. Volg deze tips om je grasveld nieuw leven in te blazen en te genieten van een prachtig groen gazon.

Investeer wat tijd in het verticuteren en bemesten, en je zult beloond worden met een weelderig gazon dat het bewonderende oog trekt en comfortabel aanvoelt onder je voeten. Neem de leiding over je gazonverzorging en geniet van de vruchten van een goed onderhouden grasmat.

Webshop

Wij zijn Gazonbemesting.nl, vandaag besteld is vandaag verwerkt, wij staan voor deskundig en persoonlijk gazon advies! Vraag ons voor de juiste gras en gazon-tips, maak gebruik van onze expertise en bel onze specialist Grasjan (Gertjan Hilarius) via 0516-231001 of Whats-app naar dit nummer. Mocht u op zoek zijn naar een product dat niet in de webshop staat, vraag ons via het contactformulier of bel met 0516-231001, we u graag verder helpen. 

Aanbieding

Actie Vaderdagcadeau tuinschepje met bier flesopener, bijenhotel en bloemenmengsel

Type Tijdelijke Actie voor het gazon en cadeau pakketten
Samenstelling Een gegrafeerd tuinschepje, bijenhotel, wilde bloemenmengsel
€ 34,95 € 29,50
Aanbieding

Gazonbemesting Wetting Agent < 50 m2

Type Tijdelijke Actie voor het gazon en cadeau pakketten
Samenstelling Vocht regelaar in de bodem, tegen droogte plekken
€ 27,50 € 15,50
Aanbieding

Marathon Sport Summer Zomerbemesting 20 kg

Type Gazon bemesten
Samenstelling 10-0-15+2MgO+0.5Fe
€ 51,50 € 41,25
Aanbieding

Droogte Herstel pakket voor het gazon < 100 m2 Gazonbemesting

Type Gazon bemesten
Samenstelling Bemesting Zomer, Wetting Agent, Graszaad Dry en Strong
€ 70,00 € 52,50
Aanbieding

Complete jaarbemesting met gazon kalk, 4 emmers - 100 m2 - alles in 1 gazonbemesting

Type Gazon bemesten
Samenstelling Kalk, voorjaar, zomer en najaar gazon meststoffen
€ 72,00 € 49,99
Aanbieding

SYNERGY GREEN 1 of 10 liter

Type Voor golfbanen hoveniers en sportvelden
Samenstelling Professionele bio-stimulans
€ 27,50 € 23,90
Aanbieding

Gazonbemesting Zomer emmer < 100 m2

Type Gazon bemesten
Samenstelling 14-0-14+4 MgO+2 Fe
€ 18,25 € 14,50
Aanbieding

Pokon Bio Slakken Korrels 450 gr BIO

Type Slakken
Samenstelling Werkzame stof is ijzer(III)fosfaat
€ 9,99 € 7,99
Aanbieding

ICL Landscaper Pro Allround 250 m2

Type Gazon bemesten
Samenstelling NPK 24-5-8 +2MgO
€ 82,00 € 73,50
Aanbieding

Barenbrug Happy Lawn Grass & Flower Seeds

Type Graszaden voor gazon
Samenstelling grassen, bloemen, kruiden en stikstofbindende soorten
€ 21,95 € 14,99
Aanbieding

Lijnstrooier voor bemesting of kalk < 25 kg 56 cm

Type Gazon bemesten
Samenstelling Lijnstrooier < 25 kg 56 cm ongemonteerd
€ 149,95 € 122,75
Aanbieding

ECOstyle pH-Bodemtest 8 stuks

Type Tuin artikelen
Samenstelling ph bodemtest
€ 10,95 € 8,75

De vele mooie en van hoge kwaliteit gazon en tuin producten in onze webshop worden gebruik in de professionele gras wereld. Bijvoorbeeld door eredivisie en amateur voetbal-en sportclubs, golfbanen en Pitch&Putt golf en vele gemeenten voor het openbaar groen. Wij zijn de schakel tussen de professionele kwalitatief juiste gras en groen producten aan te bieden voor de particuliere gazon en tuinen.
Door de expertise voor bodem en gras kan Gertjan Hilarius het beste advies geven voor vele tuinen door de juiste producten voor het seizoen te aanbieden. Het "Alles in 1 gazonbemesting Compleet" is het ideale pakket voor meststoffen voor het hele seizoen in mooie hersluitbare emmers.  Bekijk hier onze pagina over gazon onderhoud.