Nieuws
Lees het laatste nieuws

Gazon bemesten

Gazonbemesting 01 maart 2022 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Het gazon heeft steeds opnieuw mest nodig om weer te groeien. Na elke maaibeurt van het gazon, hebben wij immers weer de verwachting dat het gras aan groeit. Naast dat het gras moet groeien, willen we ook graag dat het groen, mosvrij, sterk, gezond en dicht blijft. Daarom adviseren wij minimaal drie per jaar het gazon te bemesten.

Gazon bemesten in het voorjaar

In het voorjaar kun je het gazon bemesten van maart tot en met mei. Hiermee geef je na de winter jouw gazon een boost om te zorgen dat het gras start met groeien. Nu is het tijd voor de eerste stappen van gazon onderhoud. 

Let op! Is de maand februari extra warm, dan kun je eerder starten met het gazon bemesten. Daarbij is het wel belangrijk dat als u gaat bekalken er minimaal twee weken tussen het bekalken en bemesten in zit. 

Gazon bemesten in de zomer

In de zomer kun je van mei tot augustus jouw gazon bemesten. Kies ervoor om het bemesten uit te voeren in de avond. Het is belangrijk dat het niet al te warm is, zodat je verbranding voorkomt. Eventueel kun je na het bemesten, het gazon met water besproeien.

Gazon bemesten in het najaar

Start met het bemesten van het gazon in het najaar van september tot november. Zo geef je jouw gazon extra voedingsstoffen mee en help je het gazon sterk de winter door.