Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Help! mijn gazon is verbrand door de zon, wat nu? Droogte en bruine plekken

Gazonbemesting 22 augustus 2022 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Wat is het warm geweest de afgelopen tijd! Het is jammer genoeg ook heel droog geweest, deze combinatie is voor het gras zeer stressvol.
Gras groeit namelijk goed bij temperaturen tussen 8°C en 25°C. Wanneer temperaturen ver buiten deze zone komen dan schakelt het gras "uit" om de plant zo goed mogelijk te beschermen tegen de stressvolle weersomstandigheden.
Wanneer het weer voldoende zal gaan regenen is het belangrijk om jouw gazon weer te herstellen. Wil je graag advies hierover ontvangen? Neem contact met ons op.

We hebben te maken met het grootste neerslagtekort sinds 2018. En dat is aan de meeste gazons te zien. Maar hoe herstel jij je gazon na de droogte? Als er een droogte periode wordt voorspelt is het tijd om het gazon te strooien met Gazonbemsting Wetting Agent. Dit werkt 30 dagen lang en reguleert de waterhuishouding in de bodem. Dit betekend als het goed is ingeregend de bodem beter bestand is te de langere tijd geen regen en warmte. Start met het ligt verticuteren van jouw gazon als het weer heeft geregend en zaai daarna door met bijvoorbeeld Barenbrug SOS. Daarna is het tijd voor een najaarsbemesting met onze Gazon bemesting.

Welke producten heb je nodig?

- Barenbrug SOS: https://www.gazonbemesting.nl/zoeken?search=sos

- Gazonbemesting najaar: https://www.gazonbemesting.nl/zoeken?search=gazonbemesting+najaar

- Gazonbemesting WettingAgent: https://www.gazonbemesting.nl/zoeken?search=Wetting+Agent