Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Jaarkalender gazon onderhoud

Gazonbemesting 27 februari 2020 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Jaarkalender gazononderhoud: 

Wanneer starten met kalk strooien en welke bemesting is goed voor het gazon en wat is de Ph-waarde van de bodem?
We hebben een gazon jaar kalender / bemestingsplan beschreven hieronder.
Succes met het onderhoud en geniet vooral van het groene gras! 

 • Februari/maart  
  Vanaf een bodemtempratuur van 6 graden en/of een constante buitentempratuur van 8 graden is het een prima tijd om de Humistart Kalk te strooien. (Geen winters weer meer in het verschiet) 
   
 • Maart/April                        
  Ongeveer 2 weken na het strooien van de Humistart Kalk, kan er voorjaarsbemesting worden gestrooid. Mocht u al willen beginnen met maaien, start dan met een eerste maaihoogte van 4 cm. Zorg wel dat het vorstvrij is. Als de voorjaarsbemesting is ingewerkt ( 5 tot 7 dagen na het strooien), dan kunt u beginnen met verticuteren en doorzaaien/bijzaaien van het gazon, let op! graszaad kiemd vanaf een BODEM tempratuur van 6 graden, dit is geen buitenlucht temperatuur. Als de groei goed zichtbaar is kunt u de maaihoogte laten zakken naar 2 á 2,5 cm.  
   
 • Juni/Juli                              
  Het is tijd voor de volgende toegift, de zomerbemesting. Als de weersomstandigheden droog zijn, dan kunt u de bemesting inregenen. Er zijn mensen die deze toegift overslaan. Zonde vinden wij, juist deze zomerbemesting draagt bij aan een seizoen lang constante groei van het gazon. Zonder deze toegift zal de groei sterk verminderen dan wel niet stagneren en krijgen onkruid en mos juist de kans. 
   
 • September/Oktober       
  Om een gezonde en sterke grasplant afgehard de winter in te krijgen, is het van belang om het gazon z’n laatste toegift te geven van dit seizoen, de najaarsbemesting. Sterk de winter in, is sterk de winter weer uit. Een prima start in het voorjaar.