Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Mos in het gazon

Gazonbemesting 17 december 2020 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Mos en gazon.
De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk.

 

Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. 

De omstandigheden en factoren zullen kritisch bekeken moeten worden om een juiste plan van aanpak te maken tegen mosvorming. Denk daarbij aan de grondsoort van de bodem, een schaduwrijke plek is niet bevordelijk voor gazon en de juiste voedingswaarden voor de grasplant van het gazon. 
Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Daarnaast zal er misschien wel gesnoeid moeten worden in borders om het gazon voor meer licht en lucht voor het gras. En een goede bemesting voor het gazon zal voor een boost zorgen. Vergeet niet de kale plekken door te zaaien met graszaad, waar niets is zal niet zomaar gras groeien, mos wel.
Meten is weten, wat is de PH-waarde van de bodem? Met een PH test krijgt u een goede indicatie voor een kalkgift. De kalkgift is afhankelijk van de zuurgraad van de bodem en de bodemgesteldheid.

Wilt u een op maat gemaakte Plan van Aanpak voor uw eigen gazon? Bel ons 06-57869921 of stuur een mailtje naar info@gazonbemesting.nl