Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Tijd voor de zomerbemesting

Gazonbemesting 31 mei 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Het is weer de tijd van het jaar om onze zomermest te strooien. Voor degenen die dit jaar op tijd hun gazon hebben bemest, is het sterk aan te raden om nu zomermest te gebruiken. Door de vele regen van de afgelopen tijd spoelen meststoffen sneller uit de grond, waardoor tekorten kunnen ontstaan. Zomermest helpt deze tekorten aan te vullen en heeft daarnaast nog enkele andere voordelen.

Aanvullen van tekorten in de bodem

In veel regio's is er de afgelopen tijd, veel regen gevallen. Na een periode van veel regen kan de bodem uitgeput raken van essentiële voedingsstoffen. De zomermest van Gazonbemesting.nl is speciaal samengesteld om deze tekorten snel aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat je gazon gezond en sterk blijft, zelfs in de natste maanden van het jaar.

Last van rooddraad?

Rooddraad is een veelvoorkomend probleem in gazons, vooral na een natte periode. Afgelopen weken hebben veel mensen vragen gesteld over dit probleem. Door zomermest te strooien, voorkom je de ontwikkeling van rooddraad. Mocht je gazon al last hebben van rooddraad, dan helpt deze meststof ook om de schimmel te bestrijden.

Juni is de juiste periode voor de zomerbemesting!

Door de zomermest nu te strooien, zorg je ervoor dat je gazon optimaal profiteert van de meststoffen. Het strooien van zomermest is een belangrijke stap in het onderhoud van je gazon. Het vult tekorten aan, voorkomt en bestrijdt rooddraad, en zorgt ervoor dat je gazon er gezond en groen uitziet.

Bestel direct onze Zomerbemesting!