Veelgestelde vragen

Onderstaand vind u een overzicht van de veelgestelde klantvragen.

Goed advies voor een mooi groen gazon

Hoeveel gazonbemesting heb ik nodig voor mijn gazon?

Bereken eerst de oppervlakte van jouw gazon. Dit is handig om te weten, want wij hebben gazon pakketten die specifiek zijn ingericht op een bepaald aantal m2. Je vindt onze complete pakketten voor het onderhoud van jouw gazon hier: voorjaarsmest

Wie kan mij helpen met een mooi groen gazon?

Gazon bemesten? De specialist voor de beste gazonbemesting.

Op Gazonbemesting.nl vindt u alles voor het onderhoud van uw gazon. Van gazon meststoffen tot de juiste gazonkalk, graszaad en bodemverbeteraars.
Wij bieden u een snelle en makkelijke levering door heel Nederland. Veel bestellingen bezorgen wij met onze eigen Gazonbemesting.nl bezorgdienst.
Heeft u vragen over gazon bemesten? Of wilt u graag een geheel vrijblijvend advies? U kunt bij ons altijd terecht. Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Of bel / Whats app met Grasjan via dit telefoonnummer 0516-231001

“Wij zijn gazonbemesting.nl, wij bieden een gemakkelijk en snelle levering door heel Nederland en staan voor deskundig advies voor elk gazon.”

Welke producten van Gazonbemesting.nl kan ik nu gebruiken voor mijn gras

Wij adviseren om vanaf een bodemtemperatuur van 6 graden te starten met het bekalken van uw gazon. U kunt hiervoor Humistart Kalk of Humibooster Kalk te strooien. Zo'n 2 tot 4 weken daarna kunt u beginnen met bemesten

Kan ik mijn gazon al maaien?

Dit hangt af van de temperatuur, wij adviseren om pas in maart te starten met maaien. Maai alleen op dagen dat het gras droog is en er een niet al te koude nacht volgt. Houd qua maai lengte een centimeter of 5 aan.

Waarom kiemt het graszaad niet of zo laat?

Momenteel krijgen we veel vragen over kieming van graszaad. De afgelopen dagen waren de nachten vrij koud waardoor kiemen van gras opzich laat wachten. 

Nu het de komende dagen warmer wordt zal er kieming van gras wel gaan komen. Let daarbij wel op dat jong gras wel vocht moet hebben.

Met droge dagen en harde wind kan jong gras snel verdrogen waardoor het jonge plantje afsterft. Hou de vochtigheid van bodem goed in de gaten, en sproei bij droge dagen +- de grond ongeveer 1 cm nat!

Mos in het gazon

Wat te doen tegen mos in het gazon

De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk.
Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. 
Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan.
Lees meer informatie over mos in het gazon en de juiste bemesting hiervoor, verder via deze link

Zomer en Najaar bemesting

Waarom is juist zomer en najaar bemesting zo belangrijk voor een vitaal gazon?

Voor een vitaal en groen gazon is het belangrijk om het hele jaar door voeding te geven aan de grasplant. In het voorjaar is het van belang om een goede opstart te geven na de winter periode met de juiste kalk, het liefst met toevoeging (MgO) Magnesium, bijvoorbeeld Humistart Kalk. Dit is een bodemverbeteraar. Nu volgt de Voorjaarbemesting voor het gazon, dit geeft de grasplant een goede boost om te groeien en hierdoor heeft onkruid en mos minder kans. Deze bemesting werkt 8 tot 12 weken, hierna heeft het gazon nieuwe voeding nodig om de zomer mooi groen door te komen, dit geeft geen groei boost meer zoals in het voorjaar, het gazon zal egaal nog gestaagd groeien. Zomerbemesting, deze werkt ook 8 tot 12 weken. 
Nu gaan we in de tijd alweer richting het najaar en zullen we het gazon winterklaar moeten maken, door Najaarbemesting te strooien in september of oktober zal de grasplant niet veel meer groeien maar gaan de energie naar het wortelstelsel, deze zal afgehard de winter in gaan en vitaler de winter weer uitkomen, hierdoor krijgt mos minder kans. En het seizoen begint weer opnieuw in het volgende voorjaar. 

Is er sprake van veel mos in het gazon, gebruik dan Black & Green als extra toevoeging.
 

Kale plekken

Wat kan ik doen tegen droogte plekken in de zomer?

Droogte plekken in het gazon kun je tegen gaan of behandelen door het te voorzien van goede mestafzetting. Hierdoor wordt de gras plant beschermd tegen droogte, algen en mos. Door een kuur te gebruiken van 2 a 3 x per seizoen strooien van Wetting Agent van Gazonbemesting zal het gazon sterker en beter voorbereid op langere periode van droogte. Wetting Agent reguleert de waterhuishouding in de bodem. 

Waarvoor wordt Heron 4 Green en Synergy Green gebruikt?

SynergyGreen: alle aspecten hebben een samenhang of het nu gaat om de graskwaliteit, microbiologie, immuunsysteem, planten groei of nuttige omzetting. Het gaat om het natuurlijke evenwicht in de bodem.

Heron4Green: Microbiologie ten top 500 miljard per liter. Geheel gericht op nuttige omzetting en balans. Zeer breed inzetbaar en doet overal en vooral zijn best. De natuur is de inspiratie.

Kijk hier voor meer informatie over SynergyGreen en Heron4Green

Wat kan ik doen tegen kale plekken in het gazon na de winter?

Hark de kale plekken licht los en strooi daarna bij met snel kiemend graszaad, bijvoorbeeld Barenbrug SOS herstel. De Barenbrug SOS herstel is speciaal voor snel kiemend en bij lage bodemtempraturen vanaf 5 graden.
Start met kalk strooien van de Alles in 1 compleet gazonbemesting en 3 weken later met de voorjaar gazonbemesting. Met veel mos in het gazon, is Black en Green van Gazonbemesting een goed product met ijzersulfaat waar mos niet tegen kan.

 

 

Meststof

Welke meststof voor het gazon?

Februari:

De ideale tijd om Humistart Kalk te strooien op uw gazon, dit geeft een mooie boost tegen mos.
3 tot 5 kg / per 50m2.
Minimaal 2 á 3 weken wachten met de meststoffen en vorstvrij strooien voor een optimale werking. 

Maart:

Bestaand gazon: eeste keer strooien van meststof en/of graszaad.
Verticuteren of doorzaaien van uw gazon als het veel mos bevat.
Te gebruiken graszaadmengsel Barenbrug Herstel SOS. Herstel kale plekken of geef uw gazon een face-lift na verticuteren. 
- Voor jaarrond snel herstel
- Inzaaien van kale plekken
- Doorzaaien na verticuteren
- Met omhulde zaden: voorkomt wegpikken door vogels
- Te zaaien vanaf 5°C

Te gebruiken meststoffen: Voorjaarsmeststoffen bijvoorbeeld Orgamix N voorjaar/zomer
Werking: 6 à 8 weken

Juni:

Tweede keer strooien meststof op het gazon

Te gebruiken meststoffen: Allround meststoffen bijvoorbeeld Orgamix NK Allround zomer
Werking: 6 à 8 weken

Oktober:

Derde keer strooien meststoffen op het gazon

Te gebruiken meststoffen: Najaarsmeststoffen bijvoorbeeld Orgamix K najaar

November:

Het gazon winterklaar maken door de laatste maaibeurten de maaihoogte verhogen naar 6 cm en de grasplant sterker de winter in te laten gaan met kalk strooien. Dit bevorderd de plant tegen winters weer en een goede start van het volgende seizoen.

 

Kalk strooien

Wanneer kalk strooien op het gazon

Kalk strooien verlaagt de zuurtegraad van de grond, hierdoor kan het gras beter groeien en is het gras in staat zijn om beter meststoffen op te nemen. Meststoffen zijn er om een mooi en groen gazon te krijgen. Gras wortelt dan beter en kan water en voedingsstoffen makkelijker opnemen.

Begin in het vroege voorjaar februari/maart het seizoen met Humistart Kalk voor een goede start van het gazon, wacht 2 á 3 weken met de voorjaarsbemesting voor de juiste balans. Strooi de kalk evenals de bemesting als het vorstvrij is voor een optimale werking van de bemesting.

Lees hier de jaar kalender voor gazon onderhoud 

 

Buxusmot

Wat te doen tegen buxusmot

TOPBUXUS XenTari® is een biologische insecticide op basis van de Bacillus thuringiensis ssp Aizawai. TOPBUXUS XenTari combineert de selectieve bestrijding van rupsen met een eenvoudig gebruik.

Stopt en voorkomt schade door de Buxus rups - Buxus mot. Biologische Insecticide, veilig voor mens en dier, ook voor bijen.

TOPBUXUS HEALTH-MIX beschermt uw Buxus meteen. Het versterkt de cellen en zet de plant harder zodat deze weerbaarder wordt tegen onheil van buitenaf. Op deze manier krijgen ziektes geen vat op uw plant zodat u kan blijven genieten van uw Buxustuin. Indien u TOPBUXUS HEALTH-MIX regelmatig inzet creëert u tevens een frisgroen en glanzend blad 

TOPBUXUS HEALTH-MIX is niet chemisch, makkelijk te verwerken en veilig in gebruik.

Mieren bestrijden

Wat te doen tegen mieren

Denka Sprigone AMP 2 MG Tegen mieren is een lokmiddel gebaseerd op suiker die de mieren doorgeven aan de hele kolonie als zij hiervan eten en daarna terugkeren naar het mierennest. Binnen 2 a 3 weken zal het mierennest volledig zijn uitgeroeid.

Het middel kan zowel als strooimiddel, als gietmiddel en als spuitmiddel gebruikt worden voor verschillende situaties.

Zakelijke klant

Hoe kan ik als zakelijke klant op rekening bestellen?

Het is als zakelijke klant aan te raden een account aan te maken bij gazonbemesting.nl, daarna is het simpelweg inloggen en kunnen de bestelling worden geplaatst in de webshop en zullen de prijzen ex btw zichtbaar zijn. Ook zal de facturatie in pdf-bestand worden verstuurd naar het emailadres dat in het account is aangemaakt.

TIP: Vergeet bij het aanmaken van een account niet het vinkje te plaatsen bij "zakelijke klant".