Veelgestelde vragen

Onderstaand vind u een overzicht van de veelgestelde vragen aan ons

Zomer en Najaar bemesting

Waarom is juist zomer en najaar bemesting zo belangrijk voor een vitaal gazon?

Voor een vitaal en groen gazon is het belangrijk om het hele jaar door voeding te geven aan de grasplant. In het voorjaar is het van belang om een goede opstart te geven na de winter periode met de juiste kalk, het liefst met toevoeging (MgO) Magnesium, bijvoorbeeld Humistart Kalk. Dit is een bodemverbeteraar. Nu volgt de Voorjaarbemesting voor het gazon, dit geeft de grasplant een goede boost om te groeien en hierdoor heeft onkruid en mos minder kans. Deze bemesting werkt 8 tot 12 weken, hierna heeft het gazon nieuwe voeding nodig om de zomer mooi groen door te komen, dit geeft geen groei boost meer zoals in het voorjaar, het gazon zal egaal nog gestaagd groeien. Zomerbemesting, deze werkt ook 8 tot 12 weken. 
Nu gaan we in de tijd alweer richting het najaar en zullen we het gazon winterklaar moeten maken, door Najaarbemesting te strooien in september of oktober zal de grasplant niet veel meer groeien maar gaan de energie naar het wortelstelsel, deze zal afgehard de winter in gaan en vitaler de winter weer uitkomen, hierdoor krijgt mos minder kans. En het seizoen begint weer opnieuw in het volgende voorjaar. 

Is er sprake van veel mos in het gazon, gebruik dan Black & Green als extra toevoeging.
 

Mos in het gazon

Wat te doen tegen mos in het gazon

De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk.
Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. 
Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan.
Lees meer informatie over mos in het gazon en de juiste bemesting hiervoor, verder via deze link

Kale plekken

Wat kan ik doen tegen kale plekken in het gazon?

Hark de kale plekken licht los en strooi daarna bij met snel kiemend graszaad, bijvoorbeeld Barenbrug SOS herstel. De Barenbrug SOS herstel is speciaal voor snel kiemend en bij lage bodemtempraturen vanaf 5 graden.

 

Zakelijke klant

Hoe kan ik als zakelijke klant op rekening bestellen?

Het is als zakelijke klant aan te raden een account aan te maken bij gazonbemesting.nl, daarna is het simpelweg inloggen en kunnen de bestelling worden geplaatst in de webshop en zullen de prijzen ex btw zichtbaar zijn. Ook zal de facturatie in pdf-bestand worden verstuurd naar het emailadres dat in het account is aangemaakt.

TIP: Vergeet bij het aanmaken van een account niet het vinkje te plaatsen bij "zakelijke klant".

Meststof

Welke meststof voor het gazon?

Februari:

De ideale tijd om Humistart Kalk te strooien op uw gazon, dit geeft een mooie boost tegen mos.
3 tot 5 kg / per 50m2.
Minimaal 2 á 3 weken wachten met de meststoffen en vorstvrij strooien voor een optimale werking. 

Maart:

Bestaand gazon: eeste keer strooien van meststof en/of graszaad.
Verticuteren of doorzaaien van uw gazon als het veel mos bevat.
Te gebruiken graszaadmengsel Barenbrug Herstel SOS. Herstel kale plekken of geef uw gazon een face-lift na verticuteren. 
- Voor jaarrond snel herstel
- Inzaaien van kale plekken
- Doorzaaien na verticuteren
- Met omhulde zaden: voorkomt wegpikken door vogels
- Te zaaien vanaf 5°C

Te gebruiken meststoffen: Voorjaarsmeststoffen bijvoorbeeld Orgamix N voorjaar/zomer
Werking: 6 à 8 weken

Juni:

Tweede keer strooien meststof op het gazon

Te gebruiken meststoffen: Allround meststoffen bijvoorbeeld Orgamix NK Allround zomer
Werking: 6 à 8 weken

Oktober:

Derde keer strooien meststoffen op het gazon

Te gebruiken meststoffen: Najaarsmeststoffen bijvoorbeeld Orgamix K najaar

November:

Het gazon winterklaar maken door de laatste maaibeurten de maaihoogte verhogen naar 6 cm en de grasplant sterker de winter in te laten gaan met kalk strooien. Dit bevorderd de plant tegen winters weer en een goede start van het volgende seizoen.

 

Kalk strooien

Wanneer kalk strooien op het gazon

Kalk strooien verlaagt de zuurtegraad van de grond, hierdoor kan het gras beter groeien en is het gras in staat zijn om beter meststoffen op te nemen. Meststoffen zijn er om een mooi en groen gazon te krijgen. Gras wortelt dan beter en kan water en voedingsstoffen makkelijker opnemen.

Begin in het vroege voorjaar februari/maart het seizoen met Humistart Kalk voor een goede start van het gazon, wacht 2 á 3 weken met de voorjaarsbemesting voor de juiste balans. Strooi de kalk evenals de bemesting als het vorstvrij is voor een optimale werking van de bemesting.

 

Buxusmot

Wat te doen tegen buxusmot

TOPBUXUS XenTari® is een biologische insecticide op basis van de Bacillus thuringiensis ssp Aizawai. TOPBUXUS XenTari combineert de selectieve bestrijding van rupsen met een eenvoudig gebruik.

Stopt en voorkomt schade door de Buxus rups - Buxus mot. Biologische Insecticide, veilig voor mens en dier, ook voor bijen.

TOPBUXUS HEALTH-MIX beschermt uw Buxus meteen. Het versterkt de cellen en zet de plant harder zodat deze weerbaarder wordt tegen onheil van buitenaf. Op deze manier krijgen ziektes geen vat op uw plant zodat u kan blijven genieten van uw Buxustuin. Indien u TOPBUXUS HEALTH-MIX regelmatig inzet creëert u tevens een frisgroen en glanzend blad 

TOPBUXUS HEALTH-MIX is niet chemisch, makkelijk te verwerken en veilig in gebruik.

Mieren bestrijden

Wat te doen tegen mieren

Denka Sprigone AMP 2 MG Tegen mieren is een lokmiddel gebaseerd op suiker die de mieren doorgeven aan de hele kolonie als zij hiervan eten en daarna terugkeren naar het mierennest. Binnen 2 a 3 weken zal het mierennest volledig zijn uitgeroeid.

Het middel kan zowel als strooimiddel, als gietmiddel en als spuitmiddel gebruikt worden voor verschillende situaties.