pH-waarde onderhouden met kalk
Er  kan nog zoveel bemest worden, maar als de pH van de bodem niet in orde is, is de toestand van de bodem niet optimaal. Om te beginnen bepaalt de pH-waarde voor een groot deel hoe de voedingselementen die in de grond zitten zich gedragen. Bij een bepaalde zuurgraad gaan sommige elementen verbindingen aan, waardoor ze niet meer opneembaar zijn voor de plantenwortels. De elementen zitten dus nog wel in de grond, maar zijn niet meer beschikbaar voor de gewassen. Dat leidt tot gebrekverschijnselen.

Verhoog de pH met OpMaat Kalk
OpMaat Kalk is een 100% natuurlijke en CO2 neutrale kalk. De kalk is gemaakt uit een restproduct van de Nederlandse waterwin-industrie, waardoor het een duurzame oplossing is. OpMaat Kalk heeft een langdurige werking. De harde en stuifvrije microkorrel zorgt voor een mooi strooibeeld en heeft een neutrale kleur. Samen met de toegevoegde micro-organismen zorgt de kalk voor een verbetering van de zuurgraad en de bodemstructuur.

Omdat OpMaat Kalk alleen oplost bij een te lage pH is overdoseren niet mogelijk en heeft daarom een lange bufferende werking.

Toepassing:
OpMaat Kalk kan het gehele jaar door gebruikt worden. De frequentie en duur van de toepassing is afhankelijk van de bodemgesteldheid.
Voorkom morsen op een harde, vlakke ondergrond, een overmaat aan korrels kan door de ronde vorm uitglijden veroorzaken.

Neutraliserende waarde:
50

Bacteriën:
(Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram.

Lees meer

ECOstyle OpMaat Kalk 100% natuurlijke en CO2 neutrale kalk

80100001

€ 28,95

Korrelvorm
Meerdere werkdagen
EcoStyle
Organische bodemverbeteraar , Minerale meststof voor gazon
20 kg is voor 200 m2

Samenstelling:
Kalkmeststof, Calciumcarbonaat (CaCO₃) waarin bacteriën zijn gemengd;
Formulering:
Microkorrel
Dosering:
5 - 20 kg/ < 200 m2, afhankelijk van de pH-waarde.

Array
(
)
1