Compo Sana Kamerplanten 10 lt potgrond

Een universele potgrond voor het aanplanten en verpotten van alle soorten kamerplanten.
Het bevat voor 100 dagen meststof, dit voor een goede plantenontwikkeling, een stevig wortelgestel en een uitgebalanceerde voeding. COMPO SANA Potgrond Kamerplanten & Palmen wordt aanbevolen voor de verpotting van groene en bloeiende kamerplanten:

  • Aanplanting in bloembakken
  • Verpotting in bloempotten of- bakken met en zonder watererserve

De vlokken uit natuurlijk vulkaangesteente zorgen voor een losse, luchtige structuur van de potgrond. De meststof met lange werking in deze potgrond zorgt ervoor dat de planten een goede startbemesting krijgen en tevens een reserve aan voedingsstoffen ter beschikking hebben gedurende 100 dagen. De keuze voor het verpotten van de planten, adviseren wij een pot met een diameter die 2 cm groter is dan de vorige en die voorzien is van een draineergat of een binnenpot met bodemgaten. Dek dit draineergat af met een potscherf of met Hydrokorrels. De afgestorven wortels van je planten moet je verwijderen. Bedek de bodem van de pot met COMPO SANA Potgrond Kamerplanten en Palmen, plaats je plant en vul vervolgens verder aan met potgrond tot 1 cm onder de rand. Vervolgens rijkeljk begieten.

COMPO SANA Potgrond Kamerplanten & palmen kan het hele jaar door toegepast worden. Verpot om de 1 of 2 jaar de planten. Dit hangt af van de groei en soort plant en de afmetingen van de pot.

COMPO SANA® POTGROND KAMERPLANTEN & PALMEN TEELTSUBSTRAAT Potgrond op basis van bonkveen, perliet, colloïdaal silicium, meststof op basis van calcium en magnesium en meststof. Organische stof 20 % pH (water) – zone 5,0 - 6,5 Elektrische geleidbaarheid (EC) 40,0 mS/m Droge stof 30 % Meststoffen / Engrais: NPK-meststof bevattende magnesium 14 - 16 - 18 + (2 MgO) met sporenelementen: 0,80 kg/m³; Isobutylideendiureum: 0,25 kg/m³ 

De meststof met lange werking zorgt ervoor dat de planten een goede startbemesting krijgen en tevens een reserve aan voedingsstoffen voor 100 dagen ter beschikking hebben. Vlokken uit vulkaangesteente: voor een opmerkelijk betere en meer gelijkmatige water- en luchtverdeling rond de wortels.

Het gehele jaar te gebruiken

Lees meer

Compo Sana Kamerplanten 10 lt potgrond

− Een prima potgrond voor vele kamerplanten − Een goede plantenontwikkeling − Een stevig wortelgestel − Een uitgebalanceerde voeding

80100120

€ 5,40

€ 5,95

Aanbieding

Potgrond op basis van bonkveen, perliet, colloïdaal silicium, meststof op basis van calcium en magnesium en meststof
Voor 12.00 uur besteld, vaak dezelfde werkdag verstuurd
Compo Bio
aanplanten en verpotten van kamerplanten en palmen
voor binnen in huis, kamerplanten en palmen

PlantenTips van Grasjan:

  • Bij de bemesting van planten dient de potgrond steeds vochtig te zijn. Indien dit niet zo is, raden wij aan om te begieten alvorens tot bemesting over te gaan.
  • Deze potgrond is niet geschikt voor de aanplanting van zuurminnende planten (Rhododendrons, hortensia’s, azalea’s, erica’s, gebruik hiervoor speciaal pot en verplantgrond voor zuurminnende planten)
  • Verpot uw planten om de 1 à 2 jaar naargelang de groei en de afmetingen van de pot.
Array
(
)
1