Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Droogte plekken in het gazon en niet te veel sproeien

Gazonbemesting 05 juni 2023 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Het wordt droger & droger!
Na een kletsnatte lente, hebben we nu helaas te maken met een officiële droogteperiode. Sinds 13 mei is er nog niet of nauwelijks regen gevallen. Dit gebrek aan regen zien we ook terug in ons gazon. Het gras heeft het erg zwaar! En laat vele gele plekken zien.

Wat kun jij zelf doen tegen de droogte voor een beter gazon?

- Sproeien is de oplossing bij een gebrek aan vocht, maar wij zijn zuinig op ons water. Het sproeien van het gazon is daarnaast ook nog eens veel werk. Kies er voor om jouw gazon in de vroege ochtend of juist laat op de avond te besproeien. Op deze tijdstippen, is de zon het minst fel en verdampt het water minder snel. Onze voorkeur gaat uit om in de (latere) avond te sproeien, door het afkoelen richting de nacht, blijft het langer vochtig en is de kans groter op dauw, wat ook weer vocht is, win-win. Dit kan een keer sproeien uitsparen en dat scheelt weer water. Juist in combinatie met Wetting Agent kunnen we de droogteplekken aan.

- Gebruik ons product Gazonbemesting Wetting Agent. Deze korrel zorgt ervoor dat de grond water op kan nemen en vast kan houden. Droge plekker verdwijnen binnen 3 dagen. Hierdoor hoef jij minder water te sproeien. Dit wordt veelvuldig gebruikt op golfbanen en sportvelden.

Bekijk onze Wetting Agent hier