Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Last van MOS in het gazon

Gazonbemesting 09 april 2023 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

In het weekend doen veel mensen een rondje door het gazonnetje En is dan de conclusie dat er wel erg veel mos in jouw gazon zit? Toevallig is dit een van de meest gestelde vragen aan ons team. Wat kan ik doen aan mos in het gazon?

De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen.

 

Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Last van mos in het gazon? Gebruik dan onze Black & Green ijzer met indirecte werking tegen mos. Waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. Pak dit probleem aan met Black & Green!

Op de laatste foto's zie je het resultaat van een behandeling met Black & Green, het mos kleurt bruin tot zwart en het jonge gras krijgt een boost voor groei en kleur. Verkrijgbaar in verschillende verpakkingsformaten, kijk naar de m2.

Verticuteren? Lees hier de volgende tip:

Het voorjaarszonnetje breekt eindelijk door! Dit is het moment om jouw gazon aan te pakken. Start allereerst met het strooien van onze speciale Black & Green bemesting en ga twee weken daarna het gras verticuteren. Onze grasspecialist Gert Jan (ook wel grasjan) vertelt je er mee over in dit filmpje!

Blijf ons volgen en doe het duimpje omhoog op youtube https://www.youtube.com/@gazonbemesting

Webshop link naar Black & Green: https://www.gazonbemesting.nl/zoeken?search=Black