Gazon Tips
Lees hier de oplossing voor gazon problemen

Voor elke tuin het beste type graszaad

Gazonbemesting 06 juni 2024 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Algemeen

Donkerbroek - Een mooi gazon wil iedereen wel, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Bij Gazonbemesting.nl in Donkerbroek weten ze er alles van. "Het begint al bij de ondergrond. Een zandgrond vraagt om ander graszaad dan grond van klei. Dat terwijl veel mensen niet een door hebben wat voor type graszaad ze gebruiken", vertelt grasspecialist Gertjan Hilarius.

 

 

In Ooststellingwerf is sprake van veel verschillende ondergronden. Is in de omgeving van Donkerbroek sprake van veel leem, in Appelscha en Oosterwolde betreft het zandgronden. "Dan gebruik je een 'Dry en Strong'-graszaad, maar de grond zelf is niet het enige waar je rekening mee moet houden", zegt zijn vrouw Dilande. "De ligging van de tuin speelt ook een belangrijke rol."

Ligt jouw tuin bijvoorbeeld tegen de rand van een bos aan, dan zou een schaduwmengsel een goede optie kunnen zijn. Heb je zowel een gazon voor als achter huis, dan is het handig om voor twee verschillende soorten graszaden te kiezen. Eén voor de schaduwrijke noordkant en één voor de zonnige zuidkant. "Als de tuin daar om vraagt, kunnen we ook twee soorten voor de klanten mengen. Graszaad op maar dus", aldus Gertjan.

In totaal heeft Gazonbemesting.nl zo'n vijftien verschillende soorten professionele graszaden 15 kg per zak voor sportvelden en golfbanen of particulier met grote tuin in het assortiment. Daarnaast vele soorten kleine verpakkingen van een halve kilo tot 5 kilo en van speel en sport graszaad tot weidegraszaad. Nieuw is het graszaad 'Happy Lawn'. Dit is graszaad vermengd met maaibare bloemen, zoals klaver en madeliefsoorten. Dilande:"Dit zaad is sinds februari op de markt en echt een trend. Er is ontzettend veel vraag naar."

Zelf is Gertjan ook laaiend enthousiast over het nieuwe amerikaanse product "Wetting Agent". Deze bemesting reguleert het vocht in de bodem. Tijdens natte periodes houdt het juist water vast. Ideaal tijdens de warme, zonnige zomers. "We moeten met elkaar zuinig zijn met water en met dit product heb je 80% minder water nodig! Het product werkt echt super goed. Ik heb het voorafgaand aan het voetbalseizoen bij SC Heerenveen één keer in de bodem verwerkt en dat was al voldoende". 

Evenals de graszaden en meststoffen en is ook dit product eenvoudig te bestellen via de webshop van Gazonbemesting.nl. De grasspecialisten geven graag geheel vrijblijvend advies.