Pokon Bio Perliet 6L

Pokon Bio Perliet is een in de natuur voorkomend vulkanisch gesteente dat bij hoge temperaturen wordt gepoft tot dit hoogwaardige eindproduct. De luchtige samenstelling zorgt voor een goed water en zuurstofhoudend vermogen. Perliet kan gebruikt worden om de potgrond luchtiger en lichter te maken waardoor wortels beter ontwikkelen en planten beter groeien en mooier bloeien. Ook kan het gebruikt worden als drainage laag, waardoor de waterhuishouding in de pot verbeterd wordt. Hiermee kun je voorkomen dat je de plant teveel water geeft.

Gebruiksaanwijzing

Mengen met potgrond:
Meng 1 deel Perliet met 3-4 delen potgrond goed door elkaar. Je zult zien dat de grond een stuk lichter en luchtiger wordt. Bijkomend voordeel is dat de drainage wordt verbeterd en wortels beter kunnen ontwikkelen.

Voor drainage:
Breng een laag van enkele centimeters Perliet aan onderin de pot. Ga uit van ongeveer 1/4 van de pothoogte. Vul daarna de pot met potgrond. Bij grote hoge potten kan uit oogpunt van gewichtsbesparing meer Perliet in de pot gedaan worden, mits de plant voldoende potgrond heeft om te kunnen wortelen.

Samenstelling

Pokon Bio Perliet is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen die zijn toegestaan in de biologische landbouw.

Moestuin tips

Planten in potten en ook planten in je tuin hebben na verloop van tijd behoefte aan voeding omdat de in de grond aanwezige voedingsstoffen door de plant worden gebruikt. De meeste potgronden bevatten voeding voor 2 tot 3 maanden. Wij adviseren je om je planten daarna regelmatig bij te voeden met een goede plantenvoeding.

Lees meer

Pokon Bio Perliet 6L

✓ Goede prijs, juiste kwaliteit ✓ Vulkanisch gesteente ✓100% natuurlijk ✓ Ook te gebruiken voor kamerplanten ✓ Wortels kunnen beter ontwikkelen ✓ Ideaal voor zaaien van groenten en stekken van planten

80100099

€ 5,85

€ 7,50

Aanbieding

Vulkanisch gesteente
Voor 12.00 uur besteld, is vaak dezelfde werkdag verstuurd
Pokon
Organische bodemverbeteraar
voor buitenplanten zoals sier-, fruit- en moestuinplanten

Het is gebruikelijk om tussen de 10-50% perliet per volume toe te voegen. Voeg tot 20% toe als je van plan bent alleen kleine hoeveelheden voedingsstoffen te gebruiken. Perliet draagt bij aan de retentie van het water en de voeding.

Array
(
)
1